Συνταγή για παραδοσιακό μαλεμπί από την Πόλη με υποβρύχιο μαστίχα και άλλα 5 απλά υλικά.
Ένα αρωματικό μαλεμπί από την Κωνσταντινούπολη, με ροδόνερο για ένα δροσερό και ελαφρύ γλυκάκι.Ως γνωστόν οι μαγείρισσες από την Κωνσταντινούπολη ήταν από τις καλύτερες μαγείρισσες. Οι συνταγές τους ταξίδεψαν στον χρόνο και πλέον, οι καινούριες νοικοκυρές με καταγωγή από την Πόλη και την Μικρά Ασία προσπαθούν να συνεχίσουν την παράδοση. Θα μοιραστούμε μαζί σας μία υπέροχη συνταγή για μαλεμπί με υποβρύχιο μαστίχα.
Υλικά
νερό 1 κούπα του τσαγιού
νισεστέ 110 γραμμάρια
Για το μαλέμπι
νερό 1 λίτρο ζεστό
μαστιχα 3 κουταλιές της σούπας υποβρύχιο
ροδόνερο 2 κουταλιές της σούπας
Για το γαρνίρισμα
φιστίκια Αιγίνης Κατά βούληση τριμμένα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το φλιτζάνι του τσαγιού νερό και διαλύσουμε το νισεστέ.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 λίτρο νερό ζεστό με το υποβρύχιο μαστίχα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα με το νισεστέ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ροδόνερο.
Σε μία φόρμα ψεκασμένη με λίγο ροδόνερο ρίχνουμε το μείγμα και αφού κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
Γαρνίρουμε με φιστίκι Αιγίνης τριμμένο.
0 Σχόλια