1 αυγό
100 γραμμάρια (1/2 κεσεδάκι) γιαούρτι στραγγιστό
4-5 κουταλιές της σούπας νερό
60 γραμμάρια (1/2 κούπα) αλεύρι ολικής άλεσης
60 γραμμάρια φέτα (2 σπιρτόκουτα)
½ κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη ή άλλα μυρωδικά πχ δυόσμο φρέσκο ή αποξηραμένο
Πώς να φτιάξετε την τυρόπιτα στην τοστιέρα
Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό. Προσθέτουμε το αλεύρι ολικής άλεσης με το μπέικιν πάουντερ και αναμιγνύουμε. Ρίχνουμε το νερό και το γιαούρτι ανακατεύοντας.
Ολοκληρώνουμε με θρυμματισμένη φέτα, λίγο αλάτι και πιπέρι και για έξτρα άρωμα τα μυρωδικά που επιθυμούμε. Εμείς βάλαμε αποξηραμένα δυόσμο και ρίγανη.
Στρώνουμε το μείγμα σε λαδόκολλα και κλείνουμε τις άκρες της λαδόκολλας, δημιουργώντας «φάκελο». Ψήνουμε τον « φάκελο» της λαδόκολλας με το μείγμα μας σε τοστιέρα για 15 λεπτά.
Βγάζουμε την λαδόκολλα και ψήνουμε χωρίς αυτή τα τελευταία λεπτά για να δώσουμε το χρώμα που επιθυμούμε στην τυρόπιτά μας. Κόβουμε στη μέση και την σερβίρουμε είτε γλυκιά με μέλι και σουσάμι, είτε αλμυρή με κάποια λαχανικά πχ ντοματίνια/ ρόκα στο πλάι.
0 Σχόλια