Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μπράουνις γλυκοπατάτας - Sweet Potato Brownies

Μπράουνις γλυκοπατάτας - Sweet Potato Brownies
Αυτά τα μπράουνις γλυκοπατάτας είναι ελαφριά και υγρά, γεμάτα με κομματάκια σοκολάτας.

Αυτά είναι τα απλά, βασικά συστατικά της κουζίνας που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε αυτή τη συνταγή για μπράουνι με γλυκοπατάτα: 
Αλεύρι : Αυτά τα μπράουνις γλυκοπατάτας ξεκινούν με αλεύρι για όλες τις χρήσεις. 
Σκόνη κακάο : Αυτά τα μπράουνις σοκολάτας απαιτούν ½ φλιτζάνι σκόνη κακάο.
Μαγειρική σόδα : Η μαγειρική σόδα δρα ως διογκωτικό, πράγμα που σημαίνει ότι βοηθά τα brownies να φουσκώσουν.
Αλάτι : Μια πρέζα αλάτι ενισχύει τη συνολική γεύση των μπράουνις γλυκοπατάτας. 
Γλυκοπατάτα : Θα χρειαστείτε ένα φλιτζάνι πουρέ γλυκοπατάτας. 
Βούτυρο : Χρησιμοποιήστε ένα ραβδί λιωμένο αλατισμένο βούτυρο ή ½ φλιτζάνι φυτικό λάδι. 
Καστανή ζάχαρη : Γλυκάνετε τα πράγματα με ¾ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη. 
Βανίλια : Ανεβάστε τη γεύση με εκχύλισμα βανίλιας. 
Τσιπς σοκολάτας : Θα χρειαστείτε 1 ½ φλιτζάνι ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας, χωρισμένα. 

Συμβουλή συνταγής
Κόψτε τις καθαρισμένες γλυκοπατάτες σε κυβάκια. 
Βράζουμε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν πολύ, στραγγίζουμε. 
Πολτοποιήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί. 

Πώς να φτιάξετε μπράουνις γλυκοπατάτας
Θα βρείτε την πλήρη, βήμα προς βήμα συνταγή παρακάτω — αλλά εδώ είναι μια σύντομη επισκόπηση του τι μπορείτε να περιμένετε όταν φτιάχνετε αυτά τα σπιτικά μπράουνις γλυκοπατάτας:
Χτυπάμε τα ξηρά υλικά σε ένα μπολ και χτυπάμε τα υγρά υλικά σε ένα άλλο.
Προσθέστε το στεγνό μείγμα στο υγρό μείγμα και διπλώστε σε ένα φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας.
Ρίξτε τη ζύμη σε ένα έτοιμο ταψί.
Πασπαλίστε με τα υπόλοιπα κομματάκια σοκολάτας και τα πεκάν, αν θέλετε. 
Ψήνουμε μέχρι να σφίξουν οι άκρες. 
Μπράουνις γλυκοπατάτας - Sweet Potato Brownies
Συστατικά
3/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι πουρέ γλυκοπατάτας χωρίς ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού συσκευασμένη καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο
1 μεγάλο αυγό
2 κουταλάκια του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
1 1/2 φλιτζάνι ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας, χωρισμένα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα πεκάν (προαιρετικά)

Οδηγίες
Συγκεντρώστε υλικά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 325 βαθμούς F (165 βαθμούς C). Λαδώνουμε ένα ταψί 9x13 ιντσών. 
Χτυπήστε μαζί το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μπολ. παραμερίζω.
Συνδυάστε τον πουρέ γλυκοπατάτας, την καστανή ζάχαρη, το βούτυρο, το αυγό και τη βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπάμε με ηλεκτρικό μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε το μείγμα του αλευριού και ανακατέψτε μέχρι να υγρανθεί. Διπλώστε 1 φλιτζάνι από τα κομματάκια σοκολάτας.
Ρίξτε τη ζύμη στο έτοιμο ταψί. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας και πεκάν, αν θέλετε.

Αντικαταστήστε τη γλυκοπατάτα με κονσέρβα κολοκύθας, αν θέλετε. 
Για να μειώσετε τα κορεσμένα λιπαρά, αντικαταστήστε ένα φλιτζάνι βούτυρο αμυγδάλου με το αλατισμένο βούτυρο.
Σερβίρετε αυτά τα brownies γλυκοπατάτας με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή πικάντικη μεξικάνικη σάλτσα σοκολάτας

Πώς να αποθηκεύσετε τα μπράουνις γλυκοπατάτας
Αποθηκεύστε τα (εντελώς δροσισμένα) μπράουνις γλυκοπατάτας σε θερμοκρασία δωματίου σε αεροστεγές δοχείο για έως και τρεις ημέρες. 

Μπορείτε να παγώσετε μπράουνις γλυκοπατάτας;
Για μεγαλύτερη αποθήκευση, κόψτε τα μπράουνις σε ράβδους και στρώστε τα ανάμεσα σε κερωμένο χαρτί σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη. Καταψύξτε για έως και τρεις μήνες.
Ψήνουμε μέχρι οι άκρες και η επιφάνεια των μπράουνις να είναι μαλακές, περίπου 25 λεπτά. Ψύξτε στο τηγάνι για τουλάχιστον 30 λεπτά. Για καλύτερα αποτελέσματα, ψύξτε τουλάχιστον 4 ώρες πριν την κοπή. 
www.allrecipes.com

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια