Μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε σοκολατένιες φλούδες από όλα τα εσπεριδοειδή. Λεμόνια, κίτρα, περγαμόντο, μανταρίνι... ακόμα και λάιμ.
Τα λεμόνια και τα κίτρα θα χρειαστεί να τα βράσετε 2-3 φορές γιατί είναι πιο πικρά.Υλικά
3 πορτοκάλια χοντρόφλουδα
1½ φλιτζ. νερό
2½ φλιτζ. ζάχαρη
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
Πλένω καλά τα πορτοκάλια και τα σκουπίζω. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω πάνω και κάτω το πορτοκάλι. Χαράζω το πορτοκάλι σε 4-5 σημεία και αφαιρώ τις φλούδες. Καθαρίζω το λευκό εσωτερικό του (όχι εντελώς, αφήνω περίπου ½ εκ.). Κόβω τις φλούδες σε λεπτά μπαστουνάκια. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα πορτοκάλια.
Βάζω τις φλούδες σε μια κατσαρόλα και γεμίζω με νερό. Βράζω για 10 λεπτά (από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός). Σουρώνω τις φλούδες σε ένα σουρωτήρι.
Ξεπλένω την κατσαρόλα και βάζω τη ζάχαρη και το μετρημένο νερό. Ξαναβάζω την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνω να πάρει βράσει και να λιώσει εντελώς η ζάχαρη. Ρίχνω τις φλούδες πορτοκαλιού και τις αφήνω να βράσουν για 15 λεπτά. Φροντίζω κατά τη διάρκεια του βρασμού να πιέζω με ένα κουτάλι για να βυθίζονται μέσα στο σιρόπι. Δεν ανακατεύω για να μη τις λιώσω. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνω τις φλούδες μέσα στο σιρόπι μέχρι να κρυώσουν εντελώς (περίπου 2-3 ώρες).
Βγάζω τα μπαστουνάκια από το σιρόπι και τα αφήνω σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.
Λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Στρώνω τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί. Παίρνω λίγα λίγα μπαστουνάκια πορτοκαλιού και τα ρίχνω στη σοκολάτα. Τα βγάζω με προσοχή και τα αφήνω στη λαμαρίνα μέχρι να κρυώσουν και να σφίξει η σοκολάτα.
dinanikolaou
0 Σχόλια