Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Pumpkin Pie Day - Ημέρα Κολοκυθόπιτα

Η National Pumpkin Pie Day γιορτάζει την κολοκυθόπιτα, ένα παραδοσιακό επιδόρπιο που απολαμβάνουν στη Βόρεια Αμερική.  Αυτή η πίτα τρώγεται συνήθως το φθινόπωρο και τις αρχές του χειμώνα, ειδικά για την Ημέρα των Ευχαριστιών και τα Χριστούγεννα. Μάλιστα, αυτές οι δύο γιορτές είναι οι μέρες που οι περισσότερες κολοκυθόπιτες τρώγονται από τους Αμερικανούς!  Ιστορία της Εθνικής Ημέρας Κολοκυθόπιτας Το φόντο της Εθνικής Ημέρας Κολοκυθόπιτας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία αυτού του απολαυστικού γλυκού!  Η κολοκύθα έχει γίνει ένα διεθνές σύμβολο της εποχής της συγκομιδής και εμφανίζεται συχνά και στις Απόκριες με τη μορφή φαναριών και άλλων φθινοπωρινών διακοσμήσεων.  Ωστόσο, η κολοκύθα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλά περισσότερα από το απλό σκάλισμα. Έχει μια πληθώρα επιλογών για χρήση σε συνταγές – και στην πραγματικότητα είναι ένα αρκετά θρεπτικό φαγητό (αν και όχι τόσο πολύ όταν προστίθεται τόση ζάχαρη σε αυτό).  Η πίτα που φτιάχνεται από αυτή την κολοκύθα αποτελείται από κρέμα με βάση την κολοκύθα, με χρώμα από πορτοκαλί έως καφέ. Ψήνεται σε ένα μόνο κέλυφος ζαχαροπλαστικής και συνήθως δεν περιέχει πάνω κρούστα.  Η κολοκυθόπιτα είναι γενικά αρωματισμένη με μοσχοκάρυδο, κανέλα, γαρύφαλλο και τζίντζερ – ένας συνδυασμός των οποίων αναφέρεται συχνά ως «μπαχαρικό κολοκυθόπιτας», η έμπνευση για το διάσημο ρόφημα καφέ.  Η κολοκυθόπιτα φτιάχνεται συχνά από κονσέρβα κολοκύθας ή συσκευασμένη γέμιση κολοκυθόπιτας (περιλαμβάνονται μπαχαρικά), αλλά μπορεί επίσης να παρασκευαστεί από φρεσκοκομμένη και μαγειρεμένη κολοκύθα.  Η κολοκυθόπιτα είναι ένα εποχικό προϊόν που διατίθεται σε αρτοποιεία και παντοπωλεία στις Η.Π.Α., αν και μπορεί να είναι δυνατό να το βρείτε όλο το χρόνο σε ορισμένα μέρη.  Η ιστορία της κολοκυθόπιτας είναι λίγο ασαφής, αλλά η προέλευσή της φαίνεται να χρονολογείται πριν από περίπου 400 χρόνια. Αυτό ήταν στις αρχές του 1600, όταν οι άποικοι στον Νέο Κόσμο μπορεί να χρησιμοποιούσαν τις κολοκύθες για να φτιάξουν κάποιο είδος πίτας.  Αν και πιθανότατα δεν χρησιμοποίησαν κρούστα και πιθανότατα δεν ήταν τόσο γλυκά όσο είναι σήμερα, μπορεί να είχαν αρωματιστεί με μέλι και ορισμένα μπαχαρικά.  Παρόλο που οι Αμερικανοί ισχυρίζονται ότι αυτή η πίτα είναι η παράδοσή τους, μια από τις πρώτες γνωστές συνταγές για κάτι που μοιάζει με κολοκυθόπιτα με κρούστα μπορεί να βρεθεί σε γαλλικά και αγγλικά βιβλία μαγειρικής που χρονολογούνται από τα τέλη του 1600.  Χρειάστηκαν άλλα εκατό χρόνια περίπου πριν η κολοκυθόπιτα να μοιάζει με αυτό που ξέρουμε ότι θα εμφανιστεί σήμερα σε ένα αμερικανικό βιβλίο μαγειρικής, το American Cookery, από μια Αμερικανίδα Ορφανή που έγραψε η Amelia Simmons.  Και τώρα, η Εθνική Ημέρα Κολοκυθόπιτας μπορεί να γιορταστεί από οποιονδήποτε, σε όλο τον κόσμο!
Η National Pumpkin Pie Day γιορτάζει την κολοκυθόπιτα, ένα παραδοσιακό επιδόρπιο που απολαμβάνουν στη Βόρεια Αμερική.

Αυτή η πίτα τρώγεται συνήθως το φθινόπωρο και τις αρχές του χειμώνα, ειδικά για την Ημέρα των Ευχαριστιών και τα Χριστούγεννα. Μάλιστα, αυτές οι δύο γιορτές είναι οι μέρες που οι περισσότερες κολοκυθόπιτες τρώγονται από τους Αμερικανούς!

Ιστορία της Εθνικής Ημέρας Κολοκυθόπιτας
Το φόντο της Εθνικής Ημέρας Κολοκυθόπιτας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία αυτού του απολαυστικού γλυκού!

Η κολοκύθα έχει γίνει ένα διεθνές σύμβολο της εποχής της συγκομιδής και εμφανίζεται συχνά και στις Απόκριες με τη μορφή φαναριών και άλλων φθινοπωρινών διακοσμήσεων.

Ωστόσο, η κολοκύθα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλά περισσότερα από το απλό σκάλισμα. Έχει μια πληθώρα επιλογών για χρήση σε συνταγές – και στην πραγματικότητα είναι ένα αρκετά θρεπτικό φαγητό (αν και όχι τόσο πολύ όταν προστίθεται τόση ζάχαρη σε αυτό).

Η πίτα που φτιάχνεται από αυτή την κολοκύθα αποτελείται από κρέμα με βάση την κολοκύθα, με χρώμα από πορτοκαλί έως καφέ. Ψήνεται σε ένα μόνο κέλυφος ζαχαροπλαστικής και συνήθως δεν περιέχει πάνω κρούστα.

Η κολοκυθόπιτα είναι γενικά αρωματισμένη με μοσχοκάρυδο, κανέλα, γαρύφαλλο και τζίντζερ – ένας συνδυασμός των οποίων αναφέρεται συχνά ως «μπαχαρικό κολοκυθόπιτας», η έμπνευση για το διάσημο ρόφημα καφέ.

Η κολοκυθόπιτα φτιάχνεται συχνά από κονσέρβα κολοκύθας ή συσκευασμένη γέμιση κολοκυθόπιτας (περιλαμβάνονται μπαχαρικά), αλλά μπορεί επίσης να παρασκευαστεί από φρεσκοκομμένη και μαγειρεμένη κολοκύθα.

Η κολοκυθόπιτα είναι ένα εποχικό προϊόν που διατίθεται σε αρτοποιεία και παντοπωλεία στις Η.Π.Α., αν και μπορεί να είναι δυνατό να το βρείτε όλο το χρόνο σε ορισμένα μέρη.

Η ιστορία της κολοκυθόπιτας είναι λίγο ασαφής, αλλά η προέλευσή της φαίνεται να χρονολογείται πριν από περίπου 400 χρόνια. Αυτό ήταν στις αρχές του 1600, όταν οι άποικοι στον Νέο Κόσμο μπορεί να χρησιμοποιούσαν τις κολοκύθες για να φτιάξουν κάποιο είδος πίτας.

Αν και πιθανότατα δεν χρησιμοποίησαν κρούστα και πιθανότατα δεν ήταν τόσο γλυκά όσο είναι σήμερα, μπορεί να είχαν αρωματιστεί με μέλι και ορισμένα μπαχαρικά.

Παρόλο που οι Αμερικανοί ισχυρίζονται ότι αυτή η πίτα είναι η παράδοσή τους, μια από τις πρώτες γνωστές συνταγές για κάτι που μοιάζει με κολοκυθόπιτα με κρούστα μπορεί να βρεθεί σε γαλλικά και αγγλικά βιβλία μαγειρικής που χρονολογούνται από τα τέλη του 1600.

Χρειάστηκαν άλλα εκατό χρόνια περίπου πριν η κολοκυθόπιτα να μοιάζει με αυτό που ξέρουμε ότι θα εμφανιστεί σήμερα σε ένα αμερικανικό βιβλίο μαγειρικής, το American Cookery, από μια Αμερικανίδα Ορφανή που έγραψε η Amelia Simmons.

Και τώρα, η Εθνική Ημέρα Κολοκυθόπιτας μπορεί να γιορταστεί από οποιονδήποτε, σε όλο τον κόσμο!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια