#NationalFruitcake Day
Φτιαγμένο με ψιλοκομμένα ζαχαρωμένα ή αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά και μερικές φορές εμποτισμένο με οινοπνευματώδη ποτά, το κέικ φρούτων είναι μια παράδοση δώρων διακοπών για πολλά χρόνια.
Χρονολογείται από την αρχαία Ρώμη, μια από τις πρώτες γνωστές συνταγές απαριθμεί σπόρους ροδιού, κουκουνάρια και σταφίδες αναμεμειγμένα σε πολτό κριθαριού. Τα αρχεία δείχνουν ότι κατά τον Μεσαίωνα, οι κατασκευαστές πρόσθεταν μέλι, μπαχαρικά και συντηρημένα φρούτα. Οι συνταγές για κέικ με φρούτα διαφέρουν από χώρα σε χώρα, ανάλογα με τα διαθέσιμα υλικά και την παράδοση.
Τον 16ο αιώνα, δύο επιτεύγματα αποκρυσταλλώθηκαν για να κάνουν τα κέικ φρούτων πιο προσιτά και προσιτά. Πρώτον, η ζάχαρη από τις αμερικανικές αποικίες έγινε άφθονη. Δεύτερον, ανακαλύφθηκε ότι οι υψηλές συγκεντρώσεις ζάχαρης μπορούσαν να διατηρήσουν τα φρούτα. Αυτές οι δύο ενέργειες είχαν ως αποτέλεσμα την περίσσεια ζαχαρωμένων φρούτων. Κατά συνέπεια, η παρασκευή φρουτοκέικ μεγάλωσε.
Συνήθως, οι Αμερικανοί παράγουν κέικ φρούτων άφθονα σε φρούτα και ξηρούς καρπούς
Στην Αμερική, το κέικ με ταχυδρομική παραγγελία ξεκίνησε το 1913.
Φιλανθρωπικά ιδρύματα συχνά πωλούν εμπορικά κέικ φρούτων από καταλόγους ως εκδήλωση συγκέντρωσης κεφαλαίων.
Το 1935, επινοήθηκε η έκφραση «καρυδιού σαν κέικ φρούτων». Η φράση προέκυψε ως αποτέλεσμα των υπερβολικών ξηρών καρπών που πρόσθεσαν ορισμένα αρτοποιεία του Νότου στα κέικ τους λόγω της πρόσβασής τους σε φθηνούς ξηρούς καρπούς.
Τα περισσότερα κέικ φρούτων μαζικής παραγωγής στην Αμερική δεν περιέχουν αλκοόλ.
Ορισμένες παραδοσιακές συνταγές περιλαμβάνουν λικέρ ή κονιάκ. Στη συνέχεια, οι αρτοποιοί συμπληρώνουν το φρουτκέικ καλύπτοντάς το με ζάχαρη άχνη.
Ορισμένοι παρασκευαστές φρουτοκέικ μούσκεψαν τα φρουτκέικ τους σε λινά εμποτισμένα με κονιάκ, πιστεύοντας ότι τα κέικ βελτιώθηκαν με την ηλικία.
0 Σχόλια