Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Indian Pudding Kheer Ινδική πουτίγκα ρυζιού

Indian Pudding Kheer Ινδική πουτίγκα ρυζιού
Ένα εύκολο και μυρωδάτο Ινδικό γλυκό που θυμίζει το δικό μας ρυζόγαλο αλλά σε μια πιο πλούσια και αρωματική εκδοχή.

Τα Υλικά

5 φλιτζάνια γάλα πλήρες ή 3 φλιτζάνια γάλα και 2 γάλα καρύδας
½ φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι, πλυμένο και ελαφρά σπασμένο
3 κουταλιές ζάχαρη άσπρη
½ κουταλάκι τριμμένο κάρδαμο
2 κουταλιές ροδόνερο
½ φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και χονδροκομμένα
½ φλιτζάνι ξανθές σταφίδες, πλυμένες και σκουπισμένες
1 κουταλιά τριμμένη καρύδα
½ κουταλάκι κρόκος Κοζάνης (προαιρετικά)

Οδηγίες
Πλένουμε, στεγνώνουμε και τρίβουμε λίγο το ρύζι σε ένα γουδί.
Ζεσταίνουμε το γάλα και, πριν αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το ρύζι, το κάρδαμο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρις ότου η πουτίγκα αρχίσει να πήζει. (Προσέχουμε πάντα να μην μας κολλήσει).
Τότε προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, την καρύδα και το ροδόνερο.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον κρόκο, μουλιασμένο σε μια κουταλιά ζεστό νερό.
Μοιράζουμε το μείγμα σε τέσσερα μπολάκια ή τη σερβίρουμε σε ένα μεγάλο μπλογκ. Διακοσμούμε με ασπρισμένα αμύγδαλα ή σταφίδες ή τριμμένη καρύδα ή κρόκο.

Η πουτίγκα τρώγεται ζεστή ή χλιαρό ή ακόμα κρύα.

Tips
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ποικιλία αποφλοιωμένων ξηρών καρπών και όχι μόνο αμύγδαλα.
Στο τέλος το μείγμα μας δεν πρέπει να είναι πολύ πηχτό και μπορούμε να το αραιώνουμε με λίγο ζεστό γάλα.
helengrblog

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια