Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Homemade Bread Day - Ημέρα Σπιτικού Ψωμιού

Homemade Bread Day
#HomemadeBreadDay
Στις 17 Νοεμβρίου, τα σπίτια θα γεμίσουν με ζεστά, ανακουφιστικά αρώματα που θα μας υπενθυμίζουν να επιβραδύνουμε και να απολαμβάνουμε την Εθνική Ημέρα Σπιτικού Ψωμιού .


Το ψωμί με μαγιά μας καλεί να επιβραδύνουμε. Πρέπει να περνάμε χρόνο ο ένας με τον άλλον καθώς δουλεύουμε τη ζύμη και να την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει πριν την ψήσουμε. Τα γρήγορα ψωμιά επιτρέπουν μια ξεχωριστή απόλαυση για να μοιραστείτε και να απολαύσετε με καφέ ή τσάι. Άλλα σπιτικά ψωμιά, όπως ντόνατς, πρέτσελ, μάφιν και μπισκότα, προσθέτουν ποικιλία στα καθημερινά μας γεύματα. Και η παρασκευή τους με φίλους και οικογένεια φέρνει χαρά και ευκαιρία για ανταλλαγή συνταγών.
 
Όσοι φτιάχνουν σπιτικό ψωμί δεσμεύονται να χρησιμοποιούν καλά υλικά και να επενδύουν στον χρόνο. Το φτιάχνουν όχι μόνο επειδή αγαπούν τη γεύση, αλλά επειδή γνωρίζουν και τους ανθρώπους που αγαπούν να κάνουν. Το σπιτικό ψωμί εμπλουτίζει τις γεύσεις των γευμάτων μας και τις γεύσεις των συζητήσεών μας επίσης.

Το ψωμί είναι γεμάτο συμβολισμούς σε όλο τον κόσμο, σε διαφορετικούς πολιτισμούς και θρησκείες. Στη ζωή μας το ψωμί είναι πολύτιμο. Θεωρούμε το ψωμί μας το καθημερινό μας ψωμί. Το φτιάχνουμε, το σπάμε, το καταναλώνουμε ως μέρος της πίστης μας. Το ψωμί μπορεί να είναι συναρπαστικό αν είναι κομμένο σε φέτες ή βαρετό αν είναι λευκό. Υπάρχει και ένα μπόνους ψωμί. Ωστόσο, φαίνεται λίγο ακατάστατο αν είναι βουτυρωμένο και από τις δύο πλευρές. Μετά πάλι, όταν τυλίγουμε τη ζύμη, είναι επίσης ακατάστατη. Ψήστε το, και γίνεται βαρύ ψωμί, αλλά το ίδιο σημαίνει.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια