Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Espresso Day - Ημέρα Εσπρέσο

Espresso Day - Ημέρα Εσπρέσο
#NationalEspressoDay
Η λέξη εσπρέσο (/ɛˈsprɛsoʊ/; ιταλική προφορά: [e ˈsprɛsso]) στα ιταλικά σημαίνει «γρήγορος στο χρόνο».

Πριν από την εμφάνιση της μηχανής εσπρέσο, ο εσπρέσο ήταν απλώς ένας καφές που φτιάχτηκε ρητά για αυτόν που τον παρήγγειλε. Φτιάχτηκε επίσης με πρόσφατα καβουρδισμένα και φρεσκοτριμμένα φασόλια. Το φλιτζάνι παρασκευάστηκε λίγο πριν το σερβίρισμα. Στα τέλη του 1800, αυτή η πρακτική ήταν συνηθισμένη σε καφετέριες και εστιατόρια.

Ενώ ο σημερινός εσπρέσο διατηρεί την ποιότητα φρεσκάδας, έχει υποστεί μια μετάβαση στο νόημα. Γνωρίσαμε τον εσπρέσο ως ένα εξαιρετικά συμπυκνωμένο παρασκεύασμα που σερβίρεται σε μικρότερες ποσότητες. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε τον εσπρέσο ως βάση για άλλες νόστιμες δημιουργίες καφέ.

Μπορούμε να ευχαριστήσουμε την μηχανή εσπρέσο για αυτή τη μοντέρνα άποψη του εσπρέσο. Το 1901, ο Ιταλός Luigi Bezzera εφηύρε την πρώτη επιτυχημένη μηχανή εσπρέσο. Οι νεότερες τεχνολογίες παρήγαγαν ένα μικρότερο, πιο συμπυκνωμένο φλιτζάνι πιο γρήγορα από τις παραδοσιακές μεθόδους παρασκευής καφέ. Επιπλέον, αυτό το παχύτερο, πιο έντονο παρασκεύασμα δημιούργησε έναν κρεμώδη αφρό στην κορυφή που ονομάζεται κρέμα. Οι πιο πλούσιες γεύσεις και τα αρώματα ενός εσπρέσο δημιουργούν νόστιμα lattes, μόκα, καπουτσίνο, macchiatos και πολλές δημιουργίες καφέ.

Πέρα από τη γκάμα των ροφημάτων, η έντονη γεύση του εσπρέσο προσφέρεται για το ψήσιμο. Εκεί που ο καφές μπορεί να χαθεί όταν αναμειγνύεται με άλλες γεύσεις, ο εσπρέσο παραμένει ζωντανός. Ανακατέψτε το με το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το αλεύρι για ένα cheesecake. Προσθέστε το στα ladyfingers και φτιάξτε τιραμισού. Πολλά επιδόρπια απαιτούν εσπρέσο, όπως παγωτό και κρεμ μπρουλέ.   

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια