Στις 17 Νοεμβρίου, η Εθνική Ημέρα του Μπακλαβά γεμίζει την κουζίνα με ένα άρωμα γλυκού. #NationalBaklavaDay
Τα γλυκά στρώματα υφής και γεύσης του μπακλαβά δημιουργούνται ανάμεσα σε φύλλα ζαχαροπλαστικής με γέμιση με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς και περιχυμένα με σιρόπι ή μέλι.#ΕθνικήΗμέρα Μπακλαβά
Πολλοί πιστεύουν ότι ο μπακλαβάς προέρχεται από τους Τούρκους στα έθνη της Κεντρικής Ασίας. Ωστόσο, πολλές χώρες προετοιμάζουν το γλυκό με διάφορους τρόπους. Η λέξη «Μπακλαβάς» εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα αγγλικά το 1650.
Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ μπακλαβά, δοκιμάστε να δοκιμάσετε τις πολλές ποικιλίες. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν καρύδια, πεκάν, φιστίκια Αιγίνης ή αμύγδαλα. Η γέμιση μπορεί να αποτελείται από σταφίδες, χουρμάδες, δαμάσκηνα, ακόμα και σύκα. Οι περισσότερες συνταγές για μπακλαβά απαιτούν κανέλα, κάρδαμο ή γαρύφαλλο - μερικές φορές και τα τρία μπαχαρικά.
Η προετοιμασία αυτού του γλυκού μπορεί να είναι κάπως χρονοβόρα. Ωστόσο, είναι μια απόλαυση που αξίζει τη δουλειά και την αναμονή.
0 Σχόλια