Τα μυστικά
- Είτε από καλαμπόκι είτε από αλεύρι, μια
τορτίγια είναι το θεμέλιο του taco. Η καλύτερη λύση είναι οι φρέσκες τορτίγες και θα ήταν ιδανική λύση αν μπορούμε να τις προμηθευτούμε και διατηρούνται στο ψυγείο μερικές εβδομάδες. Αν δεν έχουμε αυτή τη δυανότητα προτιμάμε τις πιο ποιοτικές που μπορούμε να βρούμε. - Φρέσκια σάλτσα: Όταν φτιάχνουμε tacos, οι σάλτσες που περιέχουν ένα καπνιστό συστατικό δίνουν ένα πολύ γευστικό αποτέλεσμα. Γενικά, προτιμάμε τα υλικά για τη σάλτσα μας να είναι φρέσκα και φτιάχνουμε μόνο όση χρειαζόμαστε γιατί αν την χρησιμοοποιήσουμε παγωμένη από το ψυγείο θα παγώσει όλο το taco.
- Πλούσια γέμιση: Δεν τσιγκουνευόμαστε τη βασική γέμιση. Αφιερώνουμε λίγο χρόνο στο κρέας και βεβαιωνόμαστε ότι η γέμιση είναι ζεστή για να έχουμε σίγουρα το πιο νόστιμο taco!
- Ζεσταίνουμε σωστά τις τορτίγιες: Το ζέσταμα της τορτίγιας είναι το τελευταίο βήμα πριν από τη συναρμολόγηση του taco. Αφήνουμε το κρέας να ξεκουράζεται και τη σάλτσα να κρυώνει, έχουμε ετοιμάσει όλα τα υπόλοιπα υλικά και πιάνουμε τις τορτίγιες. Κάθε μια που ζεσταίνουμε την τυλίγουμε σε μια πετσέτα κουζίνας για να διατηρήσουμε τη θερμοκρασία όσο ψήνουμε τις υπόλοιπες. Κρύες τορτίγιες σημαίνουν αποτυχημένα tacos.
8 τορτίγιες, μικρές
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. δεντρολίβανο
1 πιπεριά τσίλι
300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
50 γρ. κόκκινο κρασί
200 γρ. ντομάτες, τριμμένες
50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
1/2 ματσάκι κόλιανδρο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC στον αέρα.
Παίρνουμε μια φόρμα για muffins 12 θέσεων και τη γυρίζουμε ανάποδα.
Διπλώνουμε τις τορτίγιες και τις βάζουμε ανάμεσα από τις ανάποδες κοιλότητες της φόρμας.
Ψήνουμε για 3-5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και σοτάρουμε.
Βάζουμε την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη και τον κιμά και σοτάρουμε καλά μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς.
Βάζουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να εξατμιστεί η υγρασία της σάλτσας.
Προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Γεμίζουμε την κάθε τορτίγια με τη γέμιση, βάζουμε από 1 κ.γ. γιαούρτι, κόλιανδρο και φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένα και σερβίρουμε.
0 Σχόλια