Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πνίγηκε ο George Baldock 1993-2024 του Παναθηναϊκού

Πνίγηκε ο George Baldock

Νεκρός βρέθηκε στην πισίνα του σπιτιού του στην Γλυφάδα ο Τζορτζ Μπάλντοκ του Παναθηναϊκού προκαλώντας μεγάλο σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο.  

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ (αγγλικά: George Baldock‎‎, Μπάκιγχαμ, 9.3.1993 - 9.10.2024) ήταν Ελληνοβρετανός ποδοσφαιριστής, διεθνής με την Ελλάδα, ο οποίος αγωνίστηκε για τον Παναθηναϊκό.

Ο Μπάλντοκ ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία στην Μίλτον Κέινς Ντονς. Ο μεγάλος αδελφός του, Σαμ Μπάλντοκ, έπαιξε επίσης για το σύλλογο.

Ο Μπάλντοκ αγωνιζόταν για την Εθνική Ελλάδας, καθώς η μία του γιαγιά ήταν ελληνικής καταγωγής, κι έτσι επέλεξε την Εθνική Ελλάδας αντί της Εθνικής Αγγλίας.
Είχε αναφερθεί πως ο προπονητής της Ελλάδας, Τζον Φαντ Σχιπ, ήθελε να τον καλέσει στην ομάδα το 2020.
Τελικά, στις 27 Μαΐου 2022, ο Μπάλντοκ κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική ομάδα, από τον προπονητή Γκουστάβο Πογέτ, για τους αγώνες εναντίον των Βορείου Ιρλανδίας, Κοσσυφοπεδίου και Κύπρου για το Πρωτάθλημα Εθνών ΟΥΕΦΑ 2022-23 από τις 2 έως τις 12 Ιουνίου 2022.
Είχε αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα λίγες μέρες νωρίτερα. 

Προσωπική ζωή και θάνατος
Ο μεγαλύτερος αδερφός του, Σαμ Μπάλντοκ, είναι επίσης επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και αυτή τη στιγμή παίζει στην Όξφορντ Γιουνάιτεντ, όπου ο άλλος μεγαλύτερος αδερφός του, Τζέιμς, είναι ιατρός του συλλόγου. 
Ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός ανήλικου τέκνου.

Βρέθηκε νεκρός στη πισίνα του σπιτιού του στη Γλυφάδα στις 9 Οκτωβρίου 2024, σε ηλικία 31 ετών.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια