Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Chocolate Cupcake Day - Ημέρα Cupcake Σοκολάτας

Chocolate Cupcake Day - Ημέρα Cupcake Σοκολάτας
Ξέρεις τι είναι καλύτερο από ένα κέικ; Κέικ σοκολάτας. Ξέρεις τι είναι καλύτερο από το κέικ σοκολάτας; Ένα cupcake σοκολάτας. 

Η Εθνική Ημέρα Cupcake σοκολάτας καθιερώθηκε για να γιορτάσει την πιο τέλεια μορφή του Cupcake, το Chocolate Cupcake. Τα cupcakes ονομάζονται με πολλά ονόματα σε όλο τον κόσμο, το προσωπικό μας αγαπημένο θα έπρεπε να είναι ο όρος «Fairy Cake» από τους Βρετανούς. Η προέλευση του cupcake φαίνεται να χρονολογείται από το 1796, όπου αναφέρθηκαν για πρώτη φορά κέικ μαγειρεμένα σε μικρά φλιτζάνια και ο πραγματικός όρος cupcake εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο βιβλίο μαγειρικής της Eliza Leslie το 1828.

Μετά από αυτό, επικράτησε λίγη ηρεμία στη σκηνή του cupcake. Αλλά το 1919, η εταιρεία τροφίμων Hostess άρχισε να φτιάχνει αυτό που θα αναγνωρίζαμε σήμερα ως το πρώτο cupcake μαζικής παραγωγής, διαδίδοντας την ιδέα. Είναι ενδιαφέρον ότι τα κέικ της εταιρείας δεν ήταν αστραπιαία. Παραμένουν η πιο δημοφιλής μάρκα της, ξεπερνώντας την Twinkies, πουλώντας περισσότερα από 600 εκατομμύρια ετησίως.

Στη δεκαετία του 1950, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ουίνστον Τσόρτσιλ πρότεινε στους κατασκευαστές να ενημερώσουν τα cupcakes. Αντί να τα φτιάξετε με αποξηραμένα φρούτα και μπαχαρικά, πρότεινε να προσθέσετε ζάχαρη άχνη. Αργότερα στη ζωή του, κατηγόρησε το ταπεινό cupcake για το τζούλι του.

Ωστόσο, η πραγματική ακμή των cupcakes δεν ήταν η δεκαετία του 1950, αλλά η δεκαετία του 2000. Η δεκαετία είδε μια αναταραχή δραστηριότητας στη σκηνή των cupcake, με συνταγές που δημοσιεύτηκαν σε μεγάλες εφημερίδες και εμπορικά καταστήματα που εισάγουν νέες σειρές. Το 2005, η Sprinkles Cupcakes άνοιξε το πρώτο στον κόσμο αρτοποιείο μόνο για cupcakes. Πλέον πουλάει περισσότερα από 25.000 cupcakes την ημέρα σε έντεκα καταστήματα.

Τόσο δημοφιλής είναι η ιδέα μιας προσωπικής τούρτας, μιας τούρτας μικρού μεγέθους, που έχουν υπάρξει πολλές διαφορετικές παραλλαγές τόσο στο στυλ όσο και στην τεχνική. Η εφεύρεση του φούρνου μικροκυμάτων δημιούργησε ακόμη και συνταγές που σας επιτρέπουν να ανακατεύετε και να μαγειρεύετε ένα cupcake σε λιγότερο από πέντε λεπτά! Μιλήστε για το τέλειο κέικ, υπάρχει κάτι καλύτερο από την ασύστολα νόστιμη στιγμιαία ικανοποίηση; Δεν νομίζουμε!

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν χρειάζεται να ψήσει κανείς ένα cupcake σε ένα φλιτζάνι ή ακόμα και μια φόρμα για cupcake.

Πάρτε, για παράδειγμα, τον περιοδικό πίνακα των cupcakes. Πρόκειται για cupcakes που έχουν παγώσει σε χρώματα για να ταιριάζουν με τον περιοδικό πίνακα των στοιχείων και στη συνέχεια επισημαίνονται με καθένα από τα στοιχεία σε μαύρο πάγωμα. Ενώ έχουν φτιαχτεί σε παραδοσιακές φόρμες για cupcakes, έχουν γίνει και ως φύλλο κέικ, έχουν κοπεί σε μέγεθος cupcake και έχουν παγώσει κατάλληλα!

Τα cupcakes είναι πραγματικά όλα σχετικά με το μέγεθος του τελικού αποτελέσματος, όχι τη μέθοδο για να φτάσετε εκεί, και η National Chocolate Cupcake Day σας λέει να αφεθείτε σε κάθε παραλλαγή, αρκεί να περιέχει σοκολάτα!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια