300 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
200 γρ. Τυρί κρέμα
250 γρ. Φράουλες
2 κ.σ. Χυμό λεμονιού
1/2 Λεμόνι (ξύσμα)
40 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. Μπισκότα της αρεσκείας σας (τύπου πτι-μπερ ή digestive)
Για το σερβίρισμα
100 γρ. Μαρμελάδα φράουλα
8 φύλλα Φρέσκο δυόσμο
• Πλένουμε τις φράουλες με κρύο νερό, ώστε να καθαρίσουν εξωτερικά, τις στραγγίζουμε πολύ καλά στο σουρωτήρι, τις ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί και τις αφήνουμε σε ένα μπολ για τη συνέχεια.
• Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με το τυρί κρέμα και τα ανακατεύουμε με το σύρμα, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά, για 2 λεπτά.
• Ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, τον χυμό λεμονιού μαζί με το ξύσμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους τα υλικά, για 1 λεπτό.
• Διαλέγουμε 10 φράουλες, αφαιρούμε το κοτσάνι τους με ένα μικρό μαχαίρι, τις τοποθετούμε στο κάδο του μπλέντερ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις πολτοποιούμε και τις αφήνουμε στην άκρη για τη συνέχεια.
• Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, κόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες σε μικρά κομμάτια και τις προσθέτουμε μέσα, μαζί με τα μπισκότα, σπασμένα σε μικρά ακανόνιστα κομμάτια.
• Ανακατεύουμε το μείγμα με μια μαρίζ πολύ καλά.
• Σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, 30x11 εκ. καλύπτουμε τη βάση και τα τοιχώματα σταυρωτά με μεμβράνη, και αφήνουμε τις άκρες της να προεξέχουν αρκετά, ώστε να καλύψουμε το παγωτό στη συνέχεια.
• Μεταφέρουμε το μισό μείγμα στη βάση της φόρμας και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
• Απλώνουμε από πάνω τις πολτοποιημένες φράουλες και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.
• Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα από το κάδο του μίξερ και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
• Σκεπάζουμε το παγωτό με τη μεμβράνη που έχουμε αφήσει να προεξέχει και το βάζουμε στην κατάψυξη για 8 ώρες.
• Σερβίρουμε με μαρμελάδα φράουλας από πάνω και φύλλα φρέσκου δυόσμου.
0 Σχόλια