Φτιάξτε με λίγα και απλά βήματα το πιο αφράτο, εύκολο και γρήγορο κέικ σοκολάτας στο air fryer! Το τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ για όσους έχουν φριτέζα αέρος!
Συστατικά
60 γρ. βούτυρο, + έξτρα για τη φόρμα
60 γρ. γάλα πλήρες
2 αυγά, μεσαία
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
50 γρ. σπορέλαιο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
90 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
25 γρ. κακάο, + έξτρα για τη φόρμα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για το σερβίρισμα
100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
30 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
Ας μαγειρέψουμε...
Προθερμαίνουμε τη φριτέζα αέρος στους 150°C.
Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε, το βούτυρο και το γάλα, και αφήνουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να πάρει μια βράση το μείγμα.
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. (Είναι σημαντικό να μην είναι καυτό όταν το ρίξουμε στο υπόλοιπο μείγμα.)
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά και τη ζάχαρη, και χτυπάμε με το μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε σταδιακά το σπορέλαιο συνεχίζοντας να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα με το γάλα στο μπολ και χτυπάμε ξανά μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Σταματάμε το μίξερ χειρός, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ, και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με κακάο μία μακρόστενη φόρμα για κέικ 10x20 εκ., και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Μεταφέρουμε τη φόρμα στον κάδο της φριτέζας και ψήνουμε για 45 λεπτά.
Βγάζουμε τη φόρμα από τον κάδο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Ρίχνουμε στην επιφάνεια του κέικ την κουβερτούρα και την απλώνουμε με ένα κουτάλι.
Περιχύνουμε από πάνω με τη λευκή κουβερτούρα κάνοντας γραμμές, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
akispetretzikis
0 Σχόλια