Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

National Pepperoni Pizza Day - Ημέρα Πίτσας Πεπερόνι

National Pepperoni Pizza Day - Ημέρα Πίτσας Πεπερόνι

Η πίτσα Pepperoni έχει γίνει η τυπική πίτσα για ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Στην πραγματικότητα, ξεχωρίζει ως το μοναδικό είδος πίτσας με τις περισσότερες παραγγελίες σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Είτε αγοράζετε πίτσα για ένα πάρτι γενεθλίων είτε για μια μέρα στο γραφείο, λίγο πολύ όλοι γνωρίζουν ότι μπορούν να εξασφαλίσουν μια θετική ανταπόκριση αγοράζοντας μια πίτσα με πεπερόνι!

Η πίτσα πιστεύεται ότι αναπτύχθηκε για πρώτη φορά στην Ιταλία το 1889 από τον Raffaele Esposito, αν και άλλοι ισχυρίζονται ότι η πρώτη πουλήθηκε το 1738 στη Νάπολη της Ιταλίας.

Το πεπερόνι είναι ένα από τα πολλά κρέατα με θήκη (όπως το σαλάμι, αλλά πιο πικάντικο) που πιθανώς εντοπίζει την προέλευσή του από Ιταλούς μετανάστες στη Νέα Υόρκη στις αρχές του 1900.

Τουλάχιστον, η πρώτη γνωστή αναφορά των πεπερόνι είναι όταν άρχισαν να εμφανίζονται σε ντελικατέσεν και πιτσαρίες σε όλη την πόλη, φτιαγμένα από ένα μείγμα βοείου κρέατος και χοιρινού κρέατος και μερικά πρόσθετα μπαχαρικά (συγκεκριμένα πιπεριές – από όπου προήλθε το όνομα).

Με πιο λεπτό κόκκους από τα περισσότερα ιταλικά κρέατα, το πεπερόνι είναι πιο μαλακό, γεγονός που το καθιστά αγαπημένο για να το βάζετε πάνω από την πίτσα!

Μόλις τη δεκαετία του 1950 η πίτσα έγινε ευρέως διαδεδομένο πιάτο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η πρώτη αναφορά της πίτσας στις ΗΠΑ έγινε σε ένα άρθρο των New York Times που την αποκάλεσε «μια πίτα δημοφιλής στη Νότια Ιταλία». Και, ακόμη και τότε, συνέχιζε να αναπτύσσει γεύση με την πάροδο του χρόνου.

Μια από τις καλύτερες εξελίξεις, φυσικά, ήταν η προσθήκη πεπερόνι. Και από τότε έχει εξελιχθεί σε αμερικανικό σύμβολο.

Τον Αύγουστο του 1994, το πρώτο φυσικό αγαθό που αγοράστηκε στο διαδίκτυο ήταν μια πίτσα με πεπερόνι και μανιτάρια. Αγοράστηκε μέσω του ιστότοπου της Pizza Hut, που τότε ονομαζόταν «PizzaNet». Το ρεκόρ της εταιρείας για τις περισσότερες πωλήσεις πίτσας στο Διαδίκτυο σε μια μέρα σημειώθηκε στο Super Bowl 2021, όπου έγιναν περισσότερες από 10 εκατομμύρια δολάρια σε ψηφιακές πωλήσεις ακόμη και πριν το ημίχρονο.

Οι Αμερικανοί καταναλώνουν περισσότερα από 250 εκατομμύρια λίβρες πεπερόνι στις φέτες πίτσας τους κάθε χρόνο. Τώρα είναι πολύ νόστιμη πίτσα!

Η πρώτη πιτσαρία που άνοιξε στην Αμερική ήταν η Lombardi's στη Νέα Υόρκη της Νέας Υόρκης. Αρχικά ήταν παντοπωλείο, άρχισε να πουλά πίτσες το 1905.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια