Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

National Linguine Day - Ημέρα Λινγκουίνι

National-Linguine-Day
Το Linguine είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ζυμαρικά, μαζί με τα μακαρόνια, και μπορεί να συνδυαστεί με σχεδόν οποιαδήποτε ελαφριά και δροσιστική σάλτσα, όπως μια σάλτσα σκόρδου από βούτυρο γαρίδας ή μια σάλτσα πέστο.

Το Linguine είναι ένα είδος ζυμαρικού που έχει σχήμα μακρόστενο και είναι πιο επίπεδο από τα μακαρόνια, αλλά όχι τόσο φαρδύ όσο το ξάδερφό του, το fettuccine. Το όνομα "linguine" μεταφράζεται στα ιταλικά σε "μικρές γλώσσες" - κάτι που φαίνεται κατάλληλο για ένα τόσο νόστιμο ζυμαρικό!

Αυτό το ζυμαρικό φαίνεται να εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1700 στη Γένοβα της Ιταλίας. Ο Giulio Giacchero ήταν συγγραφέας που έγραψε για την οικονομία της Γένοβας το 1700. Ο Giacchero έγραψε για πρώτη φορά για το trenette, ένα ζυμαρικό παρόμοιο με το linguine, το οποίο ήταν καρυκευμένο με πέστο, πράσινα φασόλια και πατάτες. Στην αναφορά του σε αυτό το πιάτο, ο συγγραφέας είπε ότι ήταν το τυπικό εορταστικό πιάτο των οικογενειών της Λιγουρίας της εποχής.

Οι ιταλικές οικογένειες θα έπρεπε να φτιάχνουν αυτά τα πιάτα ζυμαρικών στο χέρι (καθώς δεν θα είχαν ακόμα μηχανές ζυμαρικών στα σπίτια τους) και θα έφτιαχναν τα ζυμαρικά με αυγά αντί για αλεύρι σίτου. Αυτό το είδος πιάτου είναι ακόμα δημοφιλές στις περιοχές της Λιγουρίας της Ιταλίας, ακόμη και σήμερα.

Τα πιάτα λιγκουίνι σήμερα σερβίρονται γενικά με σάλτσες λαχανικών ή θαλασσινών, αλλά σίγουρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν δημιουργικά και με διαφορετικούς τρόπους. Σε ορισμένα μέρη της Ιταλίας, το λιγκουίνι σερβίρεται με μύδια, μύδια, καλαμάρι ή γαρίδες. Σε άλλες περιοχές, όπως η Τοσκάνη, αυτό το είδος ζυμαρικών μπορεί να παρασκευαστεί με τοτόνι (ένα είδος καλαμαριού), γαρίδες, ντομάτες, μύδια, σολομό κρέμας, ακόμη και κολοκύθα.

Ενώ υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη συνταγών, τα ίδια τα ζυμαρικά δεν σερβίρονται παραδοσιακά με βαριές σάλτσες λόγω του σχήματος των ζυμαρικών. Σήμερα, το λιγκουίνι παράγεται μαζικά με λευκό λευκασμένο αλεύρι ή αλεύρι ολικής αλέσεως και στη συνέχεια ξηραίνεται για εύκολη αποθήκευση.

Φυσικά, τα ζυμαρικά που γίνονται φρέσκα και σερβίρονται αμέσως θα έχουν πολύ καλύτερη γεύση από την αποξηραμένη εκδοχή τους. Αλλά για αυτήν την ημέρα, κάθε είδους linguine θα κάνει πραγματικά!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια