Υλικά
φασόλια 1 κονσέρβα κόκκινα
καλαμπόκι 1 κονσέρβα
κρεμμύδι 1 ξερό ψιλοκομμένο
κρεμμυδι 3-4 φρέσκα
πιπεριά Φλωρίνης 2 ψιλοκομμένες
τονος 2 κονσέρβες σε ηλιέλαιο
μαιντανος 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος
ντοματίνια 1 κούπα κομμένα στη μέση
Για το dressing
ξύδι 120 ml λευκό
ελαιολαδο 60 ml
αλατι 2 κουταλάκια του γλυκού
ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
Καπνιστή πάπρικα 1/2 κουταλάκι του γλυκού
πιπέρι 1/3 κουταλάκι του γλυκού μαύρο
μουσταρδα 1 κουταλιά της σούπας
πιπεριά Φλωρίνης 1/2
Εκτέλεση για την μεξικάνικη πολυσαλάτα
Σε ένα μπολ βάζουμε τα φασόλια και το καλαμπόκι χωρίς τους ζωμούς της κονσέρβας. Επίσης προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις ψιλοκομμένες πιπεριές Φλωρίνης, τον τόνο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
Ανακατεύουμε και βάζουμε την σαλάτα στην άκρη. Στο μούλτι χτυπάμε το λευκό ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, την ζάχαρη, την καπνιστή πάπρικα, το πιπέρι, την μουστάρδα και την πιπεριά Φλωρίνης μέχρι να ομογενοποιηθεί το dressing. Περιχύνουμε με το dressing την σαλάτα, ανακατεύουμε και απολαμβάνουμε.
Sofia Valinou
0 Σχόλια