Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Guacamole Day - Ημέρα Γκουακαμόλε

Guacamole Day - Ημέρα Γκουακαμόλε

Είτε αυτή η λαμπερή πράσινη, κρεμώδης και χοντρή απόλαυση είναι στοιβαγμένη πάνω από ένα τσιπ τορτίγιας είτε χρησιμοποιείται ως γαρνιτούρα για ένα μεξικάνικο φαγητό, το γουακαμόλε είναι ένας νόστιμος τρόπος για να βελτιώσετε πραγματικά ένα σνακ ή ένα γεύμα!


Ιστορία της Εθνικής Ημέρας Γκουακαμόλε
Αν και η ίδια η μέρα δεν φαίνεται να έχει κάποια ιδιαίτερα ποιητική προέλευση, η Εθνική Ημέρα Γκουακαμόλε είναι μια καταπληκτική δικαιολογία για να απολαύσετε τις πιο νόστιμες βουτιές!

Ωστόσο, το ίδιο το γουακαμόλε φαίνεται να έχει την προέλευσή του από την ομάδα των ανθρώπων των Αζτέκων κάποια στιγμή πριν από τον 16ο αιώνα. Οι πρώτες συνταγές γκουακαμόλε περιελάμβαναν μόνο πουρέ αβοκάντο και έγινε πολύ δημοφιλές λόγω των εξαιρετικών πλεονεκτημάτων του αβοκάντο για την υγεία. Η προσθήκη των ντομάτες και τα κρεμμύδια ήρθε αργότερα, κάτι που ήταν μια φυσική εξέλιξη, καθώς αυτά είναι επίσης εγγενή στην Αμερική. Τελικά προστέθηκε ο χυμός λάιμ, ο οποίος προέρχεται από τη Μέση Ανατολή, αλλά έφτασε δυτικά με τον ερχομό του Χριστόφορου Κολόμβου.

Η λέξη, γκουακαμόλε, προήλθε αρχικά από τη λέξη "āhuacamolli" που μεταφράζεται κυριολεκτικά ότι σημαίνει "σάλτσα αβοκάντο".

Δεν είναι μόνο μια εξαιρετική προσθήκη σε ένα αλμυρό άλειμμα, είναι επίσης καλό για εσάς! Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το "guac" είναι φτιαγμένο από αβοκάντο, τα οποία είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και γεμάτα με υγιή λίπη που βοηθούν τον οργανισμό να μειώσει την κακή χοληστερόλη, τα οποία συμβάλλουν στο να περνάτε καλά και να ζείτε όσο το δυνατόν περισσότερο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια