Υλικά
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 βανίλια
800 γρ. περίπου αλεύρι
κακάο 2-3 κουταλιές
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα υγρά μαζί με την ζάχαρη με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το μπέικιν με την σόδα και το ξύσμα, τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και στο ένα προσθέτουμε το κακάο 3-4 κουταλιές.
Ψήνουμε τα κουλουράκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 με 25 λεπτά περίπου ανάλογα με τον φούρνο.
Γίνονται τραγανά, μυρωδάτα και το σπουδαιότερο πάρα πολύ εύκολα!
Η συνταγή βγάζει περίπου στα 30 με 40 κομμάτια.
0 Σχόλια