Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Cream Filled Donut Day - Ημέρα Ντόνατς με γέμιση κρέμας

National Cream Filled Donut Day

Δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο, ειδικά αν αυτοί οι λουκουμάδες είναι γεμάτοι με νόστιμη κρέμα!


Αυτά τα υπέροχα γλυκίσματα είναι δημοφιλή σχεδόν σε κάθε χώρα.

Η ιστορία της National Cream Filled Donut Day είναι αναπάντεχα συνδεδεμένη με την ιστορία του ντόνατ. Η ιδέα του κυκλώματος τηγανητού ψωμιού δεν είναι καθόλου νέα.

Αλλά για όσους ενδιαφέρονται για την παλαιότερη εκδοχή αυτού που σήμερα ονομάζονται ντόνατς, μπορεί να βρουν το δρόμο τους για το Νέο Άμστερνταμ στον Νέο Κόσμο. Δεν ξέρω πού είναι αυτό; Μοιάζει λίγο με την Κωνσταντινούπολη, που σήμερα είναι γνωστή ως Κωνσταντινούπολη. Το Νέο Άμστερνταμ, φυσικά, είναι πλέον η Νέα Υόρκη! (Έχετε μπερδευτεί ακόμα; Μείνετε εκεί!)

Σε αυτό που σήμερα είναι γνωστό ως πόλη της Νέας Υόρκης στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι άποικοι από τη Δανία είχαν ένα κέικ που το ονόμασαν (μάλλον ανόρεξα) «κέικ λαδιού» ή «ολυκόεκ». Όσο περίεργο κι αν ήταν το όνομα, αυτό το κέικ ήταν ο προκάτοχος αυτού που σήμερα είναι γνωστό ως ντόνατ!

Μέχρι το 1803, δημοσιεύτηκε ένα βιβλίο μαγειρικής που περιείχε μια συνταγή για την παρασκευή ντόνατς. Από τότε, δεν άργησε αυτή η νέα γαστρονομική εφεύρεση να γίνει η νόστιμη απόλαυση που όλοι γνωρίζουν και αγαπούν σήμερα. Τα ντόνατς έχουν φήμη ως ένα μοναδικό αμερικανικό φαγητό, παρά την ολλανδική και ευρωπαϊκή καταγωγή τους.

Αρχικά, οι λουκουμάδες είχαν πλεγμένο πλεξούδα ή απλά έπεσαν στο λάδι ως ένα μικρό στρογγυλό καρβέλι, αφήνοντας το κέντρο ζυμωτό και το εξωτερικό λιπαρό.

Το σχήμα δαχτυλιδιού που όλοι πλέον γνωρίζουν και αγαπούν εμφανίστηκε όταν ο Hanson Gregory, που εργαζόταν σε ένα πλοίο εμπορίας ασβέστη, τρύπησε τον παραδοσιακά πυκνό ντόνατ για να τον κάνει να ψηθεί πιο καλά ενώ τον τηγάνιζε.

Η ελαφριά γεύση και η αφράτη υφή της μαγειρεμένης ζύμης ήταν αυτό ακριβώς που έψαχνε και στη συνέχεια δίδαξε τη διαδικασία στη μητέρα του.

Η Elizabeth Gregory έφτιαξε ένα απολαυστικά αλμυρό ντόνατ με κανέλα, μοσχοκάρυδο και φλούδα λεμονιού και στη συνέχεια γέμισε το κέντρο με ένα μείγμα από φουντούκια ή καρύδια για να αντικαταστήσει τη ζύμη που έλειπε.

Αν και το άτομο που αποφάσισε ότι η κρέμα θα έκανε μια απολαυστική γέμιση δεν έχει καταγραφεί, γνωρίζουμε ότι όλα ξεκίνησαν εδώ με την Elizabeth Gregory και την ιδέα της να γεμίζει ντόνατς.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια