Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πέθανε ο θρύλος της Bossa nova, Sérgio Mendes 1941-2024

Bossa nova, Sérgio Mendes
Sérgio Santos Mendes ( Βραζιλιάνικα Πορτογαλικά: [ˈsɛʁʒju ˈsɐ̃tuz ˈmẽdʒis] ; 11.2.1941 – 5.9.2024) ήταν Βραζιλιάνος μουσικός.

Η καριέρα του απογειώθηκε με παγκόσμιες επιτυχίες από το συγκρότημα του Brasil '66 . Είχε πάνω από 55 κυκλοφορίες και ήταν γνωστός για το ότι έπαιζε bossa nova , που συχνά διασταυρώθηκε με τη φανκ .
Ήταν υποψήφιος για Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού το 2012 ως συν-σεναριογράφος του τραγουδιού "Real in Rio" από την ταινία κινουμένων σχεδίων Rio . 
Ο Mendes ήταν κυρίως γνωστός στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ηχογραφήθηκαν τα άλμπουμ του και όπου πραγματοποιήθηκαν οι περισσότερες περιοδείες του.
Ο Mendes ήταν παντρεμένος με την Gracinha Leporace , η οποία έπαιζε μαζί του από τις αρχές της δεκαετίας του 1970. 
Ο Mendes συνεργάστηκε με πολλούς καλλιτέχνες όλα αυτά τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των Black Eyed Peas , με τους οποίους ηχογράφησε ξανά το 2006 μια εκδοχή της πρωτοποριακής επιτυχίας του " Mas que Nada ".
Ο Mendes πέθανε στις 5 Σεπτεμβρίου 2024, σε ηλικία 83 ετών, σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες. Ήταν περιτριγυρισμένος από τη σύζυγό του και μακροχρόνια μουσικό συνεργάτη του, Gracinha Leporace. 
Ο θάνατός του αποδόθηκε σε επιπλοκές που σχετίζονται με το Long COVID .

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια