Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Better Breakfast Day - Καλύτερη ημέρα πρωινού

Better Breakfast Day - Καλύτερη  ημέρα πρωινού

Ετοιμαστείτε να ξεκινήσετε τη μέρα σας στις 26 Σεπτεμβρίου με Better Breakfast Day!

Αυτή η ημέρα έχει να κάνει με την αναγνώριση της σημασίας της κατανάλωσης ενός υγιεινού πρωινού και πώς μπορεί να ωφελήσει τη συνολική ευεξία σας. Το Better Breakfast Day δημιουργήθηκε το 2014 από το Συμβούλιο Ολόκληρων Σιτηρών και από τότε έχει γίνει μια ετήσια γιορτή των θρεπτικών πρωινών γευμάτων. Τρώγοντας ένα ισορροπημένο πρωινό γεμάτο δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα, λαχανικά και πρωτεΐνες μπορεί να σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε όλη την ημέρα και να σας προετοιμάσει για την επιτυχία. Γιατί λοιπόν να μην γιορτάσετε την Ημέρα Καλύτερου Πρωινού έχοντας ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα;

Το πρωινό ήταν πάντα ένα ουσιαστικό μέρος της διατροφής μας και έχει θεωρηθεί σημαντικό σε όλη την ιστορία. Πρόσφατα, σε μια προσπάθεια να κάνουμε το πρωινό εύκολο σε έναν κόσμο με γρήγορο ρυθμό, λάβαμε μέτρα για να μειώσουμε τον χρόνο που απαιτείται για την προετοιμασία του. Δυστυχώς, αυτό οδήγησε επίσης σε μια αξιοσημείωτη πτώση της ποιότητας του πρωινού μας, με τις περισσότερες επιλογές να περιορίζονται σε υψηλές ποσότητες υδατανθράκων με βάση τα δημητριακά που περιέχουν ζάχαρη.

Το Better Breakfast Day καθιερώθηκε για να μας υπενθυμίσει ότι ακριβώς επειδή οποιοδήποτε πρωινό είναι καλύτερο από το μη πρωινό, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγνοούμε ό,τι βάζουμε στο σώμα μας στην αρχή της ημέρας. Τα πλούσια αυγά, η στερεά πρωτεΐνη από το κρέας και μια λογική μερίδα δημητριακών (ψωμί ή πλιγούρι βρώμης, για παράδειγμα) θα μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε το κίνητρο.

Πρόσφατη έρευνα έχει δείξει ότι η μη κατανάλωση πρωινού πριν από το σχολείο μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα μάθησης και εστίασης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό απλώς δείχνει ότι είναι ακόμα πιο σημαντικό να βεβαιωθούμε ότι τα παιδιά μας φεύγουν από το σπίτι με ένα σταθερό υγιεινό πρωινό κάτω από τη ζώνη τους.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια