Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

White Wine Day - Ημέρα Λευκού Οίνου

White Wine Day - Ημέρα Λευκού Οίνου
Η Εθνική Ημέρα Λευκού Οίνου στις 4 Αυγούστου.

Η ιστορία του κρασιού, γενικά, είναι μια πλούσια και σύνθετη ταπισερί που χρονολογείται χιλιάδες χρόνια πίσω. Τα στοιχεία της οινοποίησης εντοπίζονται πριν από περίπου 7500 χρόνια στο σημερινό Ιράν. Πιστεύεται ότι οι άνθρωποι απολάμβαναν ποτά από σταφύλι που είχαν υποστεί ζύμωση πολύ πριν από αυτό, αλλά οι πρώτες άμεσες αποδείξεις είναι μια απόδειξη της αρχαίας προέλευσής του.
Το 460 π.Χ., το κρασί είχε φτάσει στην Ευρώπη και είχε ήδη αναγνωριστεί για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Ο Έλληνας γιατρός Ιπποκράτης, που συχνά θεωρείται ο πατέρας της σύγχρονης ιατρικής, συνταγογραφούσε κρασί σε μερικούς από τους ασθενείς του για τα πιθανά οφέλη του στην υγεία. Κατά τη ρωμαϊκή εποχή, το κρασί αναδείχθηκε σε σύμβολο κύρους και πολυπλοκότητας. Εμφανιζόταν σε περίοπτη θέση σε πολυτελή συμπόσια και καταναλώθηκε ακόμη και σε συγκεκριμένα δοχεία που ονομάζονταν «καλικάκια» σχεδιασμένα για κρασί. Οι Ρωμαίοι ήταν γνωστοί για τη συνεισφορά τους στην οινοποίηση, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής λιγότερο γλυκών εκδοχών λευκού κρασιού καθώς επέκτειναν την αυτοκρατορία τους στον Βορρά.
White Wine Day - Ημέρα Λευκού Οίνου
From Europe to the Americas: A History of White Wine's Global Rise
Το λευκό κρασί συνέχισε να κερδίζει δημοτικότητα σε όλη την Ευρώπη, οδηγώντας στην καλλιέργεια αμπελώνων σε όλη την ήπειρο. Μέχρι τον 16ο αιώνα, αυτή η δημοτικότητα είχε διασχίσει τον Ατλαντικό, με τα αμπέλια να φυτεύονται σε μέρη όπως το Μεξικό, το Περού, η Βολιβία, η Αργεντινή και η Χιλή, συμβάλλοντας στην παγκοσμιοποίηση της οινοποίησης.
Η σαμπάνια, ένα από τα πιο εμβληματικά είδη λευκού κρασιού, δημιουργήθηκε τον 18ο αιώνα στην επαρχία Champagne της Γαλλίας, όπου οι μοναδικές εδαφολογικές και κλιματικές συνθήκες έδωσαν την αφορμή για το αφρώδες ελιξίριο. Μέχρι τον 19ο αιώνα, η σαμπάνια είχε γίνει το ποτό της επιλογής για την ελίτ, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση του λευκού κρασιού ως σύμβολο πολυτέλειας. Ο 20ός αιώνας έφερε σημαντικές αλλαγές στην οινοποίηση, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής των αμπελιών σε νέες περιοχές και της τεχνολογικής προόδου που μεταμόρφωσε την διαδικασία παραγωγής. Ωστόσο, ένα πράγμα παρέμεινε σταθερό: η διαρκής αγάπη των ανθρώπων για ένα ποτήρι λευκό κρασί.

.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια