Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Surgical Oncologist Day - Ημέρα Χειρουργικού Ογκολόγου

Surgical Oncologist Day -  Ημέρα Χειρουργικού Ογκολόγου
Οι χειρουργοί ογκολόγοι βοηθούν τόσο στη διάγνωση του καρκίνου όσο και στη θεραπεία του μέσω χειρουργικής επέμβασης. Μπορούν να πραγματοποιήσουν βιοψία με βελόνα για να λάβουν δείγμα ή να κάνουν χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση ολόκληρου ή μέρους του καρκινικού ιστού. Ταυτόχρονα, συνεργάζονται με μια ομάδα ειδικών για να σας παρέχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα. 

Οι χειρουργοί ογκολόγοι προσπαθούν επίσης να μάθουν περισσότερα και να κατανοήσουν καλύτερα την ποικιλία των καρκίνων που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Ως ειδικοί στον τομέα τους, αναζητούν συνεχώς βελτιώσεις στη φροντίδα των ασθενών τους. Από τις τεχνικές αιχμής μέχρι τις πιο πρόσφατες έρευνες και θεραπείες, οι χειρουργοί ογκολόγοι πιέζουν προς τη θεραπεία κάθε μέρα. Η αφοσίωση και η ηγεσία τους στον τομέα της ογκολογίας κάνουν τη διαφορά στη ζωή των καρκινοπαθών σήμερα και αύριο. 

ΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΟΓΚΟΛΟΓΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Τον Μάρτιο του 2019, η Jenni Cherlin & το Lean On Me Breast Cancer Network ίδρυσαν την National Surgical Oncologist Day για να αναγνωρίσουν τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωση των χειρουργών ογκολόγων παντού.

Σχετικά με τον Δρ Dwight Carlton De Risi
Στις 22 Αυγούστου τιμά τον Δρ Dwight Carlton De Risi. Είναι παγκοσμίου φήμης χειρουργός ογκολόγος με πάνω από 30 χρόνια εμπειρία στον τομέα του. Ο Δρ Ντε Ρίσι γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου 1947. Είναι ο πρώτος εκπαιδευμένος χειρουργός ογκολόγος στο Λονγκ Άιλαντ, με εξειδίκευση στις παθήσεις του μαστού. Αφού μεγάλωσε στο Long Island, φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Seton Hall και πήρε το διδακτορικό του από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Georgetown. Ο Δρ. De Risi ολοκλήρωσε την ειδίκευσή του στο North Shore University Hospital. Κέρδισε το πτυχίο του υποτροφίας χειρουργικής ογκολογίας από το Roswell Park Cancer Institute στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης - το πρώτο ινστιτούτο καρκίνου της Αμερικής και το πρώτο στις Ηνωμένες Πολιτείες που διαπιστεύτηκε από την Εταιρεία Χειρουργικής Ογκολογίας.

Ένας ηγέτης στον τομέα του
Έχοντας θεραπεύσει δεκάδες χιλιάδες ασθενείς όλα αυτά τα χρόνια, ο Δρ. De Risi παρέμεινε ηγέτης στον τομέα του, εισάγοντας και εκλαϊκεύοντας τις χειρουργικές και διαγνωστικές τεχνικές αιχμής, οι οποίες έχουν γίνει πλέον πρότυπα φροντίδας. Έχει αναγνωριστεί και τιμηθεί για τα επιτεύγματά του από διάφορους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Seton Hall Pre Medical Honor Society Alpha Epsilon Delta. Η κοινότητα γνωρίζει ότι ο Δρ De Risi είναι συμπονετικός και καθυστερεί τις ώρες γραφείου. Αποδίδει την επιτυχία του στην οικογένειά του (η οποία περιλαμβάνει τη σύζυγό του Donna και τα τέσσερα παιδιά του Darren, Drew, Dara και Deirdre), το απίστευτο προσωπικό του γραφείου και την αγάπη και την υποστήριξη από τους αφοσιωμένους ασθενείς του.

Μέσω των προσπαθειών των πιστών υποστηρικτών του, ο Δρ. De Risi δημιούργησε τη μη κερδοσκοπική ομάδα υποστήριξης που ονομάζεται Lean On Me Breast Cancer Networks Inc. Από τον Μάιο του 2000, περισσότεροι από εβδομήντα εθελοντές έχουν βοηθήσει στην καθοδήγηση και την παρηγοριά πολλών χιλιάδων νεοδιαγνωσθέντων ασθενών με καρκίνο του μαστού. Αυτοί οι εθελοντές παρέχουν ζωτική σημασία στο ταξίδι ενός ασθενούς από τη διάγνωση και τη θεραπεία στην ευεξία. Επιπλέον, η οργάνωση σχεδιάζει πολλές συναρπαστικές και ευχάριστες εκδηλώσεις συγκέντρωσης κεφαλαίων καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Αυτά τα γεγονότα βοηθούν τους ασθενείς να συνειδητοποιήσουν τη σημασία του να ζουν κάθε μέρα στο έπακρο.

Ο Γραμματέας στο Ημερολόγιο Εθνικής Ημέρας ανακήρυξε την Εθνική Ημέρα Χειρουργικού Ογκολόγου που θα εορτάζεται στις 22 Αυγούστου κάθε χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια