Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Sponge Cake Day - Ημέρα Παντεσπάνι

Sponge Cake Day - Ημέρα Παντεσπάνι
Ενώ η απαλή και λεπτή του υφή έχει αποδοθεί συχνά στους Βικτωριανούς χάρη στο βικτωριανό παντεσπάνι, στην πραγματικότητα, το παντεσπάνι βρίσκει τις ρίζες του στην Ιταλία.

Κάποια στιγμή στις αρχές του 18ου αιώνα, ένα σεβαστό και πλούσιο μέλος της οικογένειας Pallavicini στη Γένοβα παρήγγειλε ένα κέικ που ήταν τόσο ελαφρύ και λεπτό όσο ο αφρός της θάλασσας. Το αποτέλεσμα ήταν ένα αέρινο και απολαυστικό γλυκό που ήταν γνωστό ως Pâte Génoise. Αυτή η δημιουργία σύντομα θα γίνει γνωστή ως «παντεσπάνι».

Αυτό που το ξεχώρισε ήταν ότι δημιουργήθηκε χωρίς μαγιά ή διογκωτικό, αντ 'αυτού, εκμεταλλευόμενο τις ιδιότητες των χτυπημένων ασπραδιών αυγών για να προσθέσει αέρα στην υφή του κέικ. Η δημοτικότητά του εξερράγη σε όλο τον κόσμο και ήρθαν ατελείωτες ποικιλίες που χρησιμοποιήθηκαν για κάθε σκοπό. Θα συνόδευε σούπες και αλμυρά πιάτα, γεμάτα με κάθε είδους γλυκό που μπορεί κανείς να φανταστεί.

Σήμερα το παντεσπάνι έχει βρεθεί ως βασικό προϊόν αγγλικού τσαγιού και μια ευπρόσδεκτη προσθήκη σε κάθε εκδήλωση. Μπορείτε να βρείτε παντεσπάνι γεμιστό με πλούσιο γλάσο σοκολάτας, γεμιστό με μαρμελάδα φρούτων και καλυμμένο με ελαφρύ γλάσο λεμονιού πασπαλισμένο με ζάχαρη ζαχαροπλαστικής. Η Εθνική Ημέρα Παντεσπανιού γιορτάζει την ατελείωτη ποικιλία της και τις υπέροχες γεύσεις που μπορεί να της προσδώσει ο δημιουργικός.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια