Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πουτίγκα με δαμάσκηνο και αμύγδαλο

Πουτίγκα με δαμάσκηνο και αμύγδαλο
Δαμάσκηνα, κανέλα, αλεσμένα αμύγδαλα δένουν γλυκά με Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος σε μια λαχταριστή συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου.


ΥΛΙΚΑ
8 δαμάσκηνα κομμένα στα 4
μια πρέζα κανέλα
ξύσμα από 2 λεμόνια
4 κ.σ. μπράντυ / λικέρ (προαιρετικά)
100 γρ. Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος
100 γρ. καστανή ζάχαρη
2 αυγά
100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γρ. αμύγδαλα, αλεσμένα
3 κ.σ. αμύγδαλα φιλέ
κρέμα γάλακτος, χτυπημένη, για σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα δαμάσκηνα, την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού και το μπράντυ/λικέρ και αφήνουμε να δέσουν οι γεύσεις.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη ζύμη.
Με ένα μίξερ χτυπάμε το Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ωχρό και αφράτο και προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα.
Βάζουμε και το αλεύρι και τα αλεσμένα αμύγδαλα.
Χτυπάμε μέχρι να δέσουν τα υλικά.
Σε ένα ταψί βάζουμε τα δαμάσκηνα και από πάνω απλώνουμε τη ζύμη.
Πασπαλίζουμε το αμύγδαλο φιλέ.
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρουμε την πουτίγκα ζεστή μαζί με την χτυπημένη κρέμα. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια