Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πέρκα φιλέτο a la Σπετσιώτα

Πέρκα φιλέτο a la Σπετσιώτα
Πέρκα φιλέτο a la Σπετσιώτα

Υλικά
700γρ. Πέρκα φιλέτο
1 μεγάλη ντομάτα ώριμη κομμένη σε μισές ροδέλες
150γρ. ελαιόλαδο
200γρ. κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μισές ροδέλες
100γρ. νερό
400γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα με κρεμμύδι
1 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένος
1 κουτ. γλυκού αλάτι

Υλικά για τη σάλτσα του ψαριού
1 συμπυκνωμένο ζωμό λαχανικών
1 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένος
300 γρ. νερό
½ κουτ. γλυκού  τζίντζερ σκόνη (ή ½ κουτ. γλυκού  πάπρικα γλυκιά)

Προετοιμασία
Ξεπαγώνετε τα φιλέτα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα ξεπλένετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν σε τρυπητό σκεύος.
Αλατίζετε ελαφρά τα φιλέτα και από τις δύο μεριές και τα αφήνετε στην άκρη να τραβήξουν το αλάτι.

Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ χτυπάτε όλα τα υλικά για την σάλτσα ψαριού μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε βαθύ ταψί ρίχνετε το ελαιόλαδο, τη σάλτσα και απλώνετε την ντομάτα, το κρεμμύδι.
Τοποθετείτε τα φιλέτα προσεκτικά και πάνω τους απλώνετε την ψιλοκομμένη ντομάτα και πασπαλίζετε με τον βασιλικό.
Τέλος προσθέτετε προσεκτικά το νερό, αλατίζετε και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC - 200 oC για 12 λεπτά περίπου.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια