Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

National Mustard Day - Ημέρα Μουστάρδας

National Mustard Day - Ημέρα Μουστάρδας
Κάθε χρόνο, το πρώτο Σάββατο του Αυγούστου, βάφουμε την πόλη με κίτρινο χρώμα.

Από τον πρώτο εορτασμό της ημέρας μουστάρδας στο Mount Horeb του Ουισκόνσιν, το 1991, το Μουσείο Μουστάρδας φιλοξενεί αυτή τη χρυσή ετήσια εκδήλωση. Και, πραγματικά έχουμε διανύσει πολύ, μακρύ δρόμο. Εκείνη η πρώτη εκδήλωση κατέλαβε περίπου τρεις πάγκους μπροστά από το αρχικό μουσείο.

Τώρα, κλείνουνε δρόμους στο Downtown Middleton, όπου χιλιάδες συγκεντρώνονται κάθε χρόνο για αυτό το συναρπαστικό φεστιβάλ δρόμου!

Η Εθνική Ημέρα Μουστάρδας ιδρύθηκε σε μια ιδιοτροπία από τον Jill Sengstock το 1988. Ήταν μόνο λίγα χρόνια πριν η ημέρα αλλάξει χέρια στο Εθνικό Μουσείο Μουστάρδας το 1991. Ο στόχος της ημέρας είναι μάλλον αυτονόητος: να γιορτάσουμε και να τιμήσουμε ένα από τα τα πιο δημοφιλή καρυκεύματα στον κόσμο!

Από την ποικιλία Dijon μέχρι την αγγλική μουστάρδα ή μια φιλελεύθερη βοήθεια σε ένα παναμερικανικό χοτ ντογκ, αυτή η μέρα είναι η τέλεια ευκαιρία να εκφράσετε μια αγάπη (χωρίς να φανείτε λίγο περίεργο) για αυτήν την πιο αγαπημένη γεύση και καρύκευμα.

Η ίδια η μουστάρδα πιστεύεται ότι είναι άνω των 5000 ετών, με μερικούς ανθρώπους να πιστεύουν ότι προέρχεται από την Ινδία όταν καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά το 3000 π.Χ. Άλλοι, ωστόσο, πιστεύουν ότι μπορεί να ξεκίνησε από την Αρχαία Αίγυπτο και στη συνέχεια να μετακόμισε στην Ελλάδα που στη συνέχεια το πέρασαν στους Ρωμαίους.

Μετά από αυτό, μεταφέρθηκε στη Βρετανία από τους Ρωμαίους. Φαίνεται ότι ήταν οι πρώτοι που το χρησιμοποίησαν ως καρύκευμα, καθώς και ως μπαχαρικό για τουρσί, κατά τη διάρκεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Μόλις τον 19ο αιώνα, ωστόσο, οι Βρετανοί έγιναν οι καλύτεροι μουστάρδες στον κόσμο.

Εκτός από το ότι τη μετέφεραν στη Βρετανία, οι Ρωμαίοι έχουν επίσης λάβει τα εύσημα για τη μεταφορά της μουστάρδας στη Βόρεια Γαλλία, όπου οι μοναχοί ανέλαβαν τη δουλειά της καλλιέργειάς της. Στην πραγματικότητα, πιστεύεται ότι η μουστάρδα πήρε το όνομά της από τη λέξη «Mosto», που ήταν ένα κρασί από σταφύλι που αναμειγνύονταν με αλεσμένους σπόρους μουστάρδας.

Ο 13ος αιώνας ήταν η εποχή που η παρασκευασμένη μουστάρδα έγινε κάτι πιο κοντά σε αυτό που οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι είναι σήμερα. Η χρήση του έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής από τον Πάπα Ιωάννη XXII, ο οποίος δημιούργησε μια θέση για τον ανιψιό του, με τον τίτλο «Grand Mystard-Maker to the Pope».

Η κίτρινη μουστάρδα που οι περισσότεροι Αμερικανοί συνηθίζουν να βάζουν στα χοτ ντογκ τους παρουσιάστηκε το 1904. Μερικοί λένε ότι παρουσιάστηκε στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, ενώ άλλοι αναφέρουν ότι ήταν στην Παγκόσμια Έκθεση του Σεντ Λούις. Αλλά σε κάθε περίπτωση, έγινε εξαιρετικά δημοφιλής από εκείνη την εποχή!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια