Η National Filet Mignon Day, που γιορτάζεται στις 13 Αυγούστου, είναι μια ημέρα αφιερωμένη στην εκτίμηση ενός από τα πιο περιζήτητα και νόστιμα κομμάτια κρέατος.
Ο όρος « φιλέτο μινιόν » διαδόθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και στα γαλλικά σημαίνει « χαριτωμένο φιλέτο » ή « κομψό φιλέτο », αντικατοπτρίζοντας την πολύτιμη θέση του στο τραπέζι της τραπεζαρίας.
Παρά την τρέχουσα ευρεία εκτίμησή του, το φιλέτο μινιόν θεωρούνταν κάποτε μια αποκλειστική πολυτέλεια, απρόσιτη για πολλούς λόγω του υψηλού κόστους του.
Η ακριβής προέλευση της Ημέρας του National Filet Mignon είναι τόσο θολή όσο και η ιστορία του πιάτου, το οποίο ήταν αγαπημένο στις ΗΠΑ από πριν από τον 18ο αιώνα.
Αρχικά γνωστό ως μενταγιόν ή φιλέτο φιλέτο, η ελκυστικότητα της κοπής έχει αυξηθεί μόνο με την πάροδο του χρόνου, εξελισσόμενη από σύμβολο πλούτου σε μια περίφημη επιλογή για εστιατόρια σε διάφορα υπόβαθρα.
0 Σχόλια