Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Lemon Meringue Pie Day - Ημέρα Λεμονόπιτας Μαρέγκας

Lemon Meringue Pie Day -  Ημέρα Λεμονόπιτας Μαρέγκας
Μια σύντομη ματιά στη μαγειρική ιστορία αποκαλύπτει ότι οι κρέμες, οι πουτίγκες και οι πίτες με γεύση λεμόνι απολαμβάνονται τουλάχιστον από τη μεσαιωνική εποχή.

Αλλά η τέχνη της πραγματικής μαρέγκας που έρχεται πάνω από αυτή τη νόστιμη πίτα φαίνεται να τελειοποιήθηκε τον 17ο αιώνα στη Γαλλία Ακόμα και μετά, τα δύο δεν συνδυάστηκαν μαζί σε αυτή την ιδανική ένωση μέχρι που δημιουργήθηκε με αγάπη η λεμονόπιτα κάποτε γύρω. τον 19ο αιώνα.

Το ποιος ακριβώς έφτιαξε αυτή την πίτα για πρώτη φορά είναι συζητήσιμο, αλλά μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η πίτα προέρχεται από τη βικτωριανή Αγγλία, όπου μερικές φορές ήταν γνωστή ως Lemon Chester Pudding. Στην πραγματικότητα, η πουτίγκα Lemon Chester θεωρείται ένα από τα επιδόρπια που μύησε πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο στα όμορφα βρετανικά επιδόρπια γενικά.

Άλλοι τείνουν να αποδίδουν τη δημιουργία της Lemon Mering Pie σε μια κυρία Elizabeth Goodfellow, ιδιοκτήτρια ενός ζαχαροπλαστείου στη Φιλαδέλφεια, η οποία διηύθυνε επίσης την πρώτη σχολή μαγειρικής στην Αμερική. Αν και η ιδέα για μια αφράτη επικάλυψη από γλυκά και αρωματισμένα ασπράδια αβγών χρονολογείται μερικές εκατοντάδες χρόνια πριν, η ιδέα της προσθήκης μαρέγκας στην κορυφή μιας πίτας κρέμας λεμονιού ήταν μια αναμφισβήτητα εφεύρεση του 19ου αιώνα.

Η πρώτη αναφορά της λεμονόπιτας μαρέγκας σε ένα βιβλίο μαγειρικής ήταν το 1869, αλλά συχνά, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αυτές οι πίτες κρέμας αναφέρονταν επίσης ως «λεμονόπιτα κρέμας».

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια