Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Cuban Sandwich Day - Ημέρα Κουβανέζικου Σάντουιτς

Cuban Sandwich Day - Ημέρα Κουβανέζικου Σάντουιτς
ΣΥΝΤΑΓΗ
Γιορτάστε την Εθνική Κουβανική Ημέρα Σάντουιτς στις 23 Αυγούστου με ένα νόστιμο και γευστικό σάντουιτς!

Αυτή η μέρα γιορτάζει το παραδοσιακό κουβανέζικο σάντουιτς, το οποίο υπάρχει από το 1800. 
Αποτελείται από ζαμπόν, χοιρινό, ελβετικό τυρί, πίκλες άνηθου και μουστάρδα, όλα στρυμωγμένα ανάμεσα σε δύο φέτες τραγανό ψωμί. 
Ο συνδυασμός των γεύσεων δημιουργεί μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία που θα σας κάνει να επιστρέψετε για περισσότερα!

Κουβανέζικο σάντουιτς – Τα υλικά
1,5 kg μπούτι χοιρινό
μείγμα μπαχαρικών (1κ.τ.γ ρίγανη, 1 κ.τ.γ κύμινο, 2κ.τ.γ αλάτι, 1/2 κ.τ.γ πιπέρι)
3 σκελίδες σκόρδο
180 ml λάιμ

Για το σάντουιτς:
6 ψωμιά σάντουιτς
μουστάρδα
15 φέτες έμμενταλ
20 φέτες ζαμπόν καπνιστό
Πίκλες αγγούρι

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΟΥΒΑΝΕΖΙΚΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ
Χαράζουμε το κρέας.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπαχαρικά, το σκόρδο λιωμένο, το λάιμ και ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί ή σε κατσαρόλα που μπαίνει στον φούρνο το κρέας και βαζουμε την μαρινάδα μέσα να πάει παντού. Αφήνουμε για μια μέρα στο ψυγείο.
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 3-3 ½ ώρες.
Πρέπει όταν το βγάλουμε να μπορούμε να το μαδήσουμε. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, αφαιρούμε τυχόν κόκκαλα και μαδάμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη. Κρατιέται στο ψυγείο για 5 μέρες τουλάχιστον.
Ανοίγουμε το ψωμί στη μέση, απλώνουμε και στις 2 φέτες ψωμιού μουστάρδα. Βάζουμε 4 φέτες ζαμπόν στο ένα ψωμάκι, μαδημένο χοιρινό (200 γρ), 4 φέτες τυρί, πίκλες κομμένες σε λεπτές φέτες και σκεπάζουμε με το αλλο ψωμάκι. Ψήνουμε σε τοστιέρα να λιώσει το τυρί και να ενωθούν όλα τα υλικά πιέζοντας πολύ καλά.
Με λίγο υπομονή και σωστό προγραμματισμό το κουβανέζικο σάντουιτς μπορεί να γίνει το μια από τις συνταγές που θα κάνουν τους φίλους σας την παραγγέλνουν συνέχεια και εσείς θα περηφανεύστε πως κάνετε το καλύτερο cuban sandwich!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια