Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πόσο φιλόδοξο είναι το ζώδιό σου;

Πόσο φιλόδοξο είναι το ζώδιό σου;
Για να δούμε τι πιστεύει και τι πράττει το κάθε ζώδιο ξεχωριστά.

Σιγά μην αφήσει τίποτα όρθιο ο Κριός! Αν δεν πετύχει το στόχο του δεν μπορεί να ηρεμήσει. Δεν υπάρχουν όρια ούτε αδιέξοδο για έναν Κριό. Ό,τι μπορεί να φαίνεται αδύνατο να πραγματοποιηθεί, αυτός θα το κυνηγήσει τόσο πολύ που στο τέλος θα το καταφέρει και με το παραπάνω. Βέβαια, δεν είναι και πολύ σίγουρος πως αυτό που κυνηγά είναι και το σωστό γι’ αυτόν, αλλά από το στιγμή που το έβαλε στο μυαλό του δεν πρόκειται να του φύγει. Ακόμη, έτσι και συνειδητοποιήσει πως μπορεί να ζητήσει παραπάνω πράγματα από αυτά που αρχικά είχε σκοπό να ζητήσει, τότε είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι το τέλος. Πιστεύει πολύ στον εαυτό του και η φιλοδοξία είναι βαθιά ριζωμένη μέσα του. Τέλος, αν αποτύχει ή αν κάνει κάποιο λάθος δεν δύναται να το παραδεχτεί ούτε σε εκείνον τον ίδιο! (Είναι σίγουρο πως ο Κριός για πάντα θα πιστεύει πως μπορεί να αλλάξει τα πράγματα!)

Για τον Ταύρο το μεγάλο όνειρο είναι ένα και μοναδικό και θα παλέψει σκληρά γι’ αυτό. Δεν αλλάζει εύκολα γνώμες και απόψεις, οπότε αποδεικνύει αυτόματα πως αυτό που έχει στο μυαλό του είναι η μία και αληθινή του επιθυμία. Γι’ αυτό το λόγο, φροντίζει να είναι συγκεντρωμένος, υπομονετικός και πλήρως αφοσιωμένος σ’ αυτήν. Το φημισμένο πείσμα του τον κάνει να μη βλέπει τίποτα άλλο στο διάβα του πέραν από το μεγάλο στόχο του. Είναι αναμφίβολα ένα πολύ φιλόδοξο ζώδιο που μπροστά του βλέπει μόνο ευκαιρίες και ποτέ εμπόδια. Βέβαια, του αρέσει να κινείται αργά και σταθερά με αποτέλεσμα να του παίρνει πολύ χρόνο να προσαρμοστεί σε μία κατάσταση, καθώς πρέπει πρώτα να την αναλύσει και έπειτα να δράσει. Δεν είναι στο αίμα του να ρισκάρει και ακολουθεί το δρόμο που πιστεύει πως του ταιριάζει καλύτερα από όλους. (Και αυτός δεν είναι άλλος από το δρόμο της…υπομονής!)

Το συγκεκριμένο ζώδιο φημίζεται για τις αλλαγές στις θεωρίες και στις συμπεριφορές του. Η κυκλοθυμία είναι κομμάτι της ζωής του και αυτό, αναμφισβήτητα, περνάει και στους στόχους, αλλά και στις φιλοδοξίες του. Για το Δίδυμο, τη μία μέρα υπάρχει αυτό το μεγάλο όνειρο και την επομένη υπάρχει ένα άλλο, εξίσου μεγάλο όνειρο. Προσοχή! Αυτό δεν τον κάνει να μειώνει το εκάστοτε όνειρο στον εαυτό του, απλώς αλλάζει εύκολα γνώμη και παθιάζεται με κάτι καινούργιο ακόμη ευκολότερα. Το αστείο με το ζώδιο του Διδύμου είναι πως πείθει όλο τον κόσμο γύρω του πως είναι αποφασισμένος να κυνηγήσει ένα συγκεκριμένο στόχο και πως θα κάνει τα πάντα για τον πραγματοποιήσει, και με τον ίδιο ζήλο θα παρουσιάσει το καινούργιο στόχο του, στους ίδιους ανθρώπους, ξεχνώντας τα παλιά του λεγόμενα και ατενίζοντας με φρέσκια ματιά το μέλλον. (Είναι πιθανό κάθε μέρα να επιθυμεί να κατακτήσει κάτι νέο!)

Για τον Καρκίνο το κάθε όνειρο είναι κάτι πολύ σημαντικό, είναι ένα κομμάτι του ίδιου του εαυτού. Είναι κάτι που έχει προκύψει έπειτα από πολύ ώριμη σκέψη και σημαίνει πολλά στη ζωή του. Η φιλοδοξία του, όπως και το όνειρό του, δεν θα είναι ποτέ υλικά αγαθά, αλλά θα σχετίζονται με την οικογενειακή και την προσωπική του ευτυχία. Η αγάπη παίζει το σημαντικότερο ρόλο στη ζωή του και οι προτεραιότητες του είναι ξεκάθαρες από την πρώτη κιόλας στιγμή. Δεν είναι πως τα επαγγελματικά του τα βάζει σε δεύτερη μοίρα, απλώς δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα συναισθηματικά του ζητήματα. Το κακό με τον Καρκίνο είναι πως αν δεν πετύχει το στόχο του, μπορεί να πέσει πολύ ψυχολογικά και μετά να μην έχει το κουράγιο να παλέψει όσο χρειάζεται γι’ αυτό. Πιθανόν να τα κρατήσει όλα μέσα του και να σταματήσει να προσπαθεί, μέχρι να βρεθεί ένα στήριγμα δίπλα του, να τον πάρει από το χέρι και να βοηθήσει να ξεκινήσει από την αρχή. (Δώστε και σεις έναν ώμο να ακουμπήσει!)

Υπάρχει καμία περίπτωση ο Λέοντας να άφηνε το όνειρο του ανεκπλήρωτο; Μα, σε καμία των περιπτώσεων! Η ισχυρογνωμοσύνη, το πείσμα και η υπέρμετρη αυτοπεποίθησή του τον κάνουν αδιαφιλονίκητο και αμετακίνητο από τους στόχους του. Γνωρίζει καλά πως είναι ο πλέον κατάλληλος για να εκπληρώσει ένα σοβαρό στόχο και μία δυνατή φιλοδοξία, οπότε βάζει τα δυνατά του για να τα καταφέρει. Αρέσκεται στο να δημιουργεί κλίμα και να κάνει αίσθηση στον υπόλοιπο κόσμο. Το όνειρό του κινείται γύρω από το χρήμα, τη δόξα και την επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση. Ακόμη, οι οικογενειακές και προσωπικές υποθέσεις δεν τον απασχολούν τόσο πολύ όσο οι επαγγελματικές. Από την άλλη πλευρά, δε, είναι πολύ εύκολο να μη βρει ποτέ αυτό που πραγματικά επιθυμεί, διότι αυτό μπορεί να είναι κάτι που δε θα του αποφέρει μεγάλα οφέλη και θα τον διατηρήσει στην ίδια μέτρια κλίμακα με τους γύρω του. (Λέτε κάποια στιγμή να κάνει την υπέρβαση;)

Όλα γίνονται με μέτρο για έναν Παρθένο! Πριν καν αποφασίσει για το εκάστοτε όνειρο και στόχο του, θα ψάξει βαθιά στην κατάσταση και θα δει εάν αυτό που σκέφτεται είναι εφικτό να πετύχει. Πρώτα, θα εξετάσει ολοκληρωτικά τις κινήσεις του και αν δει πως αυτό που επιθυμεί είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί, θα επιλέξει κάτι ευκολότερο και θα προχωρήσει προς αυτό με αργούς και σταθερούς ρυθμούς. Σε γενικές γραμμές, η προσέγγισή του είναι πάντα μεθοδική και η αποφασιστικότητά του για την εκπλήρωση του στόχου του εξαρτάται από τον ίδιο το στόχο. Δε θα παλέψει πολύ για κάτι δύσκολο, ούτε θα βάλει τον εαυτό του σε ρίσκο ή σε κίνδυνο για κάτι πέρα των δυνάμεών του. Οι φιλοδοξίες του δεν θα ξεπερνούν το μέτρο του εφικτού και αυτό πιθανότατα να τον κρατά πίσω σαν άνθρωπο και να περιορίζει την προσωπικότητά του χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο. (Κάνε και ένα βήμα παραπάνω βρε Παρθένε! Τόλμησε! Μπορείς!)

Αν και οι στόχοι και οι φιλοδοξίες είναι ξεκάθαρες για ένα Ζυγό και δε θα σταματήσει ποτέ να προσπαθεί να τις εκπληρώσει, το συγκεκριμένο ζώδιο χτίζει όλη του τη ζωή γύρω από αυτές. Έχει ένα όνειρο, μεγάλο ή μικρό, και δε θα ηρεμήσει εάν δε φέρει αυτή την αρμονία και την ηρεμία στην καθημερινότητά του. Το όνειρό του δεν σχετίζεται μόνο με τα επαγγελματικά του, αλλά και με τα προσωπικά του, καθώς ο Ζυγός δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο πέραν της τελειότητας. Ξέρει πώς να τα καταφέρει και πασχίζει γι’ αυτό. Το πρόβλημα, δε, που αντιμετωπίζει συχνά είναι πως δεν μπορεί ποτέ να αποφασίσει ποια προτεραιότητα είναι ανώτερη της άλλης και συχνά χάνει τη σειρά του. Επιπλέον, έχει την τάση να υπαναχωρεί όταν κάτι δεν γίνεται ακριβώς όπως το θέλει και τον πιάνει η ανασφάλειά του με κίνδυνο να τα τινάξει όλα στον αέρα! (Καλά, όχι και για πολύ. Την επόμενη μέρα θα είναι πάλι κολλημένος στο στόχο του!)

Μία που θα βάλει ο Σκορπιός κάτι στο νου του, μία που θα το πραγματοποιήσει. Είναι ένα ζώδιο που βάζει ψηλά τις φιλοδοξίες και τους στόχους του και θα τους εκπληρώσει χωρίς κανένα ιδιαίτερο κόπο. Το πείσμα και οι τρομακτικά σαγηνευτικές ικανότητες του Σκορπιού τον καθιστούν ένα από τα πιο αποφασιστικά και δυναμικά ζώδια. Οι πιθανότητες αποτυχίας του συγκεκριμένου ζωδίου είναι μηδαμινές και αυτό το γνωρίζει καλά και το εκμεταλλεύεται. Κερδίζει με τους τρόπους και τη γοητεία του τις εντυπώσεις, και με αυτόν τρόπο καταφέρνει να φέρει εις πέρας όποιο στόχο βάλει στο νου του. Στην περίπτωση, όμως, που το πάθος μετατραπεί σε μένος, τότε ο Σκορπιός χάνει το κέντρο της προσοχής του και γίνεται έντονα εμμονικός και εκδικητικός με αυτούς που θα του βάλουν εμπόδια στο δρόμο του. (Ελπίζω να μη βλάψετε ποτέ έναν Σκορπιό και τον απομακρύνεται από το στόχο του, γιατί αυτός που θα ζημιωθεί θα είστε μόνο…εσείς!)

Τα όνειρα είναι η δεύτερη φύση για έναν Τοξότη. Του αρέσει να έχει στόχους, φιλοδοξίες και να βρίσκει πάντα νέα πράγματα να «κυνηγά». Για εκείνον, δεν υπάρχουν όρια και όλα τα πράγματα είναι εφικτά. Σκέφτεται θετικά και ρομαντικά και έχει το ταλέντο να μαγεύει τους άλλους και με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνει τους στόχους του. Η υπέρμετρη φιλοδοξία του και το θετικό του πνεύμα τον βοηθάνε να μένει πιστός στις αξίες του και να μη χάνει ποτέ το κουράγιο του. Η λέξη «όχι» δεν υπάρχει για έναν Τοξότη και όποιος προσπαθήσει να τον απομακρύνει από το στόχο του, δε θα καταφέρει και πολλά. Το μόνο κακό του είναι πως πετάει τόσο πολύ στα σύννεφα, που μερικές φορές τα όνειρά του είναι πραγματικά μεγαλεπήβολα και δύσκολα να υλοποιηθούν. (Λίγο φρένο χρειάζεται ο Τοξότης και όλα θα γίνουν όπως πρέπει!)

Αυτό το ζώδιο βλέπει χειροπιαστούς στόχους και δεν του αρέσει να αιωρείται σε όνειρα. Η διαφορά είναι πως πατάει στη γη τόσο καλά, που δεν θέλει να χαραμίζει τη φαιά ουσία και την ενέργεια του σε πράγματα που δεν είναι πιθανά να πραγματοποιηθούν. Αντιμετωπίζει με ρεαλισμό την κάθε του κίνηση και ξέρει πώς να ξεπερνά τα εμπόδια που βλέπει στο δρόμο του. Η υπομονή και η επιμονή του είναι αξιοθαύμαστες και στηριζόμενος στη λογική και όχι σε ευχολόγια ή σε ουτοπικές προσδοκίες, καταφέρνει να υλοποιήσει τα «όνειρά» του. Το αρνητικό του Αιγόκερου είναι πως είναι πεπεισμένος πως μπορεί να τα καταφέρει όλα μόνος του και όταν κάτι δεν πάει έτσι όπως το έχει σκεφτεί, δε θα ζητήσει ποτέ τη βοήθεια ενός τρίτου και θα «βουλιάξει» μέσα σε μία φαινομενικά μη αναστρέψιμη κατάσταση. (Γι’ αυτό, όταν έχετε δίπλα σας έναν Αιγόκερω, λογικέψτε τον να γίνει πιο ευέλικτος και να μάθει να εμπιστεύεται και τις ικανότητες των άλλων γύρω του!)

Σε αντίθεση με άλλα ζώδια, ο Υδροχόος δεν πατάει στη γη. Τα όνειρά του διαχέονται στο σύμπαν και πραγματικά πιστεύει πως όλα είναι πιθανά. Όποιο στόχο κι αν θέσει στον εαυτό του, θα βρει τον τρόπο μέσω του ενθουσιώδους και σπινθηροβόλου χαρακτήρα του να τον υλοποιήσει. Μπορεί, συχνά, να εισπράττει δυσπιστία από τον περίγυρό του, αλλά η πραγματικότητα για έναν Υδροχόο δεν περιορίζεται μόνο στον ορατό κόσμο. Με όλη αυτή την τόλμη και καλή ενέργεια, οι φιλοδοξίες του δεν φαίνονται ασύλληπτες, αρκεί που και που να μη χάνει το μέτρο και να προσπαθεί να βρίσκει μία ισορροπία μεταξύ του εφικτού και του πλήρως ανέφικτου. Επιπλέον, η έντονη χαρά του να κατακτήσει τον κόσμο, τον κάνει να μη βλέπει και πολύ καθαρά και να μη σκέφτεται καθόλου στρατηγικά. (Χρειαζόμαστε, λοιπόν, ένα χέρι βοηθείας και για τον Υδροχόο, ώστε να μπορέσει να βιώσει απόλυτα την πραγματικότητά που απλώνεται μπροστά του!)

Ο Ιχθύς και τα όνειρα είναι ένα και το αυτό. Αυτό το ζώδιο δεν μπορεί να σταματήσει να ονειρεύεται ή να βάζει στόχους, διότι ζει και αναπνέει μέσα από αυτό. Τα συναισθήματά του και το πνεύμα του είναι τόσο δυνατά που τα όνειρά του φαντάζουν πως αργά η γρήγορα θα γίνουν πραγματικότητα. Ανήκει και εκείνος στα ζώδια που βλέπει τη γη και δεν κατανοεί για ποιο λόγο πρέπει να πατάει πάνω της, ενώ έχει μπροστά του έναν άλλον φανταστικό κόσμο για να πράττει και να ονειρεύεται. Συνεπώς, του λείπει η συνειδητοποίηση πως για να εκπληρώσει τους στόχους του, πρέπει να σκέφτεται πιο πρακτικά και λειτουργικά και δυστυχώς, εάν δεν το δει αυτό, οι φιλοδοξίες του θα πέσουν στο κενό και εκείνος θα πέσει σε βαριά μελαγχολία. Τέλος, ο Ιχθύς οφείλει να κατανοήσει πως όση θέληση κι αν έχει, του χρειάζονται και «αυτά τα πεζά» και πρακτικά πράγματα για να ολοκληρώσει την προσπάθειά του.


Ηλέκτρα Καλλέργη

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια