Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Θοδωρής Τσελίδης χάλκινο στο τζούντο 🥉

Θοδωρής Τσελίδης
Το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που γίνονται στο Παρίσι, την Τετάρτη (31/7) χάρισε ο Θοδωρής Τσελίδης στην κατηγορία -90 κιλών στο τζούντο ανδρών και αυτό είναι χάλκινο.

Συγκεκριμένα, ο Θοδωρής Τσελίδης επικράτησε του Ισπανού Τριστάνι Μοσακχλισβίλι στον τελικό των ρεπεσάζ και έτσι έφτασε στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Μάλιστα, ο Θοδωρής Τσελίδης σε σύντομο χρονικό διάστημα από την έναρξη της αναμέτρησης πέτυχε βαζάρι εναντίον του αντιπάλου του. Άλλωστε, ο Έλληνας αθλητής ήταν πιο επιθετικός και έτσι ο Ισπανός Τριστάνι Μοσακχλισβίλι δέχθηκε την πρώτη παρατήρηση (σίντο). Δεν άλλαξε η κατάσταση έως το τέλος του αγώνα.
Θοδωρής Τσελίδης
Θοδωρής Τσελίδης: «Χαίρομαι που πήρα το πρώτο ελληνικό μετάλλιο»
Τη χαρά του για την κατάκτηση του πρώτου ελληνικού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 δεν μπορούσε να κρύψει ο Θοδωρής Τσελίδης, χάλκινος Ολυμπιονίκης πια στην κατηγορία -90 κιλών του τζούντο ανδρών.
Έτσι, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, ο Θοδωρής Τσελίδης είπε στην κάμερα της ΕΡΤ: «Πολύ χαίρομαι που κράτησα τον λόγο μου και κατέκτησα το χάλκινο μετάλλιο. Το όνειρό μου πραγματοποιήθηκε, είναι η πιο χαρούμενη ημέρα της ζωής μου. Ήθελα ακόμη κάτι καλύτερο, αλλά ό,τι έγινε, έγινε και χαίρομαι πολύ. Είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα για την πατρίδα μας το πρώτο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Ο αγώνας με τον Αράμ Γκριγκοριάν ήταν ο πιο δύσκολος μιας και είναι φίλος μου, έχουμε κάνει και προπόνηση μαζί».

Ο Θοδωρής Τσελίδης στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024
Υπενθυμίζεται ότι η πορεία του Θοδωρή Τσελίδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 άρχισε, το πρωί της Τετάρτης (31/7), από τον πρώτο γύρο κόντρα στον Ρόμπερτ Φλορεντίνο από τη Δομινικανή Δημοκρατία, του οποίου και επικράτησε.
Στη συνέχεια, στον επόμενο γύρο ο Θοδωρής Τσελίδης έκανε την έκπληξη και απέκλεισε τον Νεμάνια Μαϊντόβ από τη Σερβία που είναι από τους κορυφαίους αθλητές τζούντο στην παγκόσμια κατάταξη.
Έπειτα, κατά την προημιτελική φάση, ο Θοδωρής Τσελίδης ηττήθηκε με μία αμφιλεγόμενη διαιτητική απόφαση από τον Γάλλο Μαξίμ-Γκαέλ Ενγκαγιάπ Χαμπού. Μάλιστα, ο ίδιος σε σχετικές δηλώσεις του, μετά το τέλος της συγκεκριμένης αναμέτρησης, είπε ότι «ήταν σίγουρο ότι θα βοηθούσαν τον Γάλλο σε κάθε προσπάθεια». Ως εκ τούτου, ο Θοδωρής Τσελίδης είχε δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία των ρεπεσάζ.
Από εκεί και πέρα, στον πρώτο αγώνα των ρεπεσάζ, ο Έλληνας αθλητής αντιμετώπισε τον Αράμ Γκριγκοριάν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τον οποίο και νίκησε στην παράταση δηλαδή στον λεγόμενο «χρυσό πόντο». Έτσι, το απόγευμα της Τετάρτης (31/7), ο Θοδωρής Τσελίδης προκρίθηκε στον τελικό των ρεπεσάζ της κατηγορίας -90 κιλών του τζούντο ανδρών με φόντο το ένα από τα δύο χάλκινα μετάλλια που δίνονται στο συγκεκριμένο άθλημα.

Ποιος είναι ο Θοδωρής Τσελίδης
Ο 28χρονος Θοδωρής Τσελίδης είναι Έλληνας τζουντόκα με καταγωγή από την Οσετία της Ρωσίας. Μάλιστα, ο αθλητής κέρδισε χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο του 2018 που έγινε στο Τελ Αβίβ, καθώς και το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες της ίδιας χρονιάς στην Ταραγόνα.

Ακόμα, ο Θοδωρής Τσελίδης το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2022 που έγινε στη Σόφια, το αργυρό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2022 στο Οράν, αλλά και το χρυσό μετάλλιο στο Γκραντ Σλαμ της Τασκένδης πριν από μερικούς μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια