Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

PARIS 2024 THE MASCOT

PARIS 2024 THE MASCOT
Ολυμπιακή Φρύγη
Το όνομα της μασκότ του Παρισιού 2024 είναι Olympic Phryge, με βάση τα παραδοσιακά μικρά φρυγικά καπέλα από τα οποία διαμορφώνονται οι μασκότ.

Το όνομα και το σχέδιο επιλέχθηκαν ως σύμβολα ελευθερίας και για να αντιπροσωπεύουν αλληγορικές μορφές της γαλλικής δημοκρατίας.

Περιγραφή
Η Ολυμπιακή Φρύγη παίρνει το σχήμα και τη μορφή φρυγικού σκουφιού. Καθώς το όραμα του Παρισιού 2024 είναι να αποδείξει ότι ο αθλητισμός μπορεί να αλλάξει τη ζωή, οι μασκότ θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο οδηγώντας μια επανάσταση μέσω του αθλητισμού. Η Ολυμπιακή Φρύγη είναι στολισμένη σε μπλε, λευκό και κόκκινο - τα χρώματα της διάσημης τρίχρωμης σημαίας της Γαλλίας - με το χρυσό λογότυπο Παρίσι 2024 να είναι χαραγμένο στο στήθος του.

Τα Φρυγικά σκουφάκια στα οποία βασίζονται οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Μασκότ του Παρισιού 2024 ήταν σύμβολο ελευθερίας σε όλη τη γαλλική ιστορία. Αποτελούν κοινή αναφορά για τους Γάλλους, συμπεριλαμβανομένου του κόσμου της τέχνης (ως μεταφορά της ελευθερίας) και ως σύμβολο της Δημοκρατίας στα γαλλικά ιδρύματα. Φρυγικά σκουφάκια μπορούν να δουν κάθονται στο κεφάλι της εμβληματικής φιγούρας Μαριάννα σε κάθε δημαρχείο και ακόμη και σε καθημερινά αντικείμενα στη Γαλλία, όπως νομίσματα και γραμματόσημα. Είναι επίσης ένα διεθνές σύμβολο ελευθερίας που φορούσαν οι απελευθερωμένοι σκλάβοι στη ρωμαϊκή εποχή και εμφανίζονται σε διαφορετικά εμβλήματα στη Βόρεια και Νότια Αμερική. Γνωστό και ως καπάκι της ελευθερίας, το φρυγικό καπάκι έχει γίνει ένα από τα σύμβολα της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Το σύνθημα των Ολυμπιακών Φρυγών και Παραολυμπιακών Φρυγών είναι: «Μόνοι μας προχωράμε πιο γρήγορα, αλλά μαζί προχωράμε παρακάτω», αντιπροσωπεύοντας τους τρόπους με τους οποίους οι μασκότ και οι άνθρωποι του κόσμου μπορούν να κάνουν ο ένας τον άλλο καλύτερο δουλεύοντας δίπλα-δί- πλευρά.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια