500 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
250 γρ. Κουβερτούρα 54%
400 γρ. Ζαχαρούχο γάλα, κρύο
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Υλικά για το σερβίρισμα
Φύλλα φρέσκο δυόσμο
Εκτέλεση για το παγωτό
• Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ την υπόλοιπη την μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ και το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.
• Καλύπτουμε το πυρίμαχο μπολ με μεμβράνη, το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων ώστε να λιώσει, στα 800watt για 2’, ανακατεύουμε με μια μαρίζ ώστε να έχουμε λεία υφή και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να κρυώσει λίγο.
• Προσθέτουμε στο κάδο του μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος και την ανακατεύουμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει για περίπου 3’.
• Ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά και να στέκεται για 1΄.
• Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, βγάζουμε το μπολ με τα κομμάτια κουβερτούρας από το ψυγείο, τα ρίχνουμε στο μείγμα μαζί με τη λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε ελάχιστα με 2-3 κυκλικές κινήσεις και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
• Στρώνουμε με μεμβράνη σταυρωτά το εσωτερικό από μια μακρόστενη φόρμα του κέικ (30*11) αφήνοντας τις άκρες να περισσεύουν αρκετά.
• Μεταφέρουμε στο εσωτερικό της φόρμας το μείγμα, το απλώνουμε ομοιόμορφα και το καλύπτουμε από πάνω με την μεμβράνη που αφήσαμε να προεξέχει.
• Βάζουμε τη φόρμα με το μείγμα στην κατάψυξη ώστε να παγώσει για 5 ώρες τουλάχιστον, ιδανικά για ένα βράδυ.
• Σερβίρουμε το παγωτό σε μπολάκια με λίγα φύλλα φρέσκο δυόσμου και απολαμβάνουμε.
0 Σχόλια