Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Orange Chicken Day - Ημέρα Πορτοκαλιού Κοτόπουλου

Orange Chicken Day - Ημέρα Πορτοκαλιού Κοτόπουλου

Το πορτοκαλί κοτόπουλο είναι ένα κοινό θέαμα σε πολλά κινέζικα εστιατόρια της Βόρειας Αμερικής και είναι ένα κοινό αγαπημένο των θαμώνων.

Ξεκινώντας με μια βάση από κοτόπουλο που έχει χτυπηθεί και τηγανιστεί πριν ριχτεί σε μια σάλτσα τσίλι με γεύση πορτοκαλιού, στη συνέχεια τηγανίζεται, αφήνοντας τη σάλτσα να πήξει σε γλάσο. 

Ήταν ένα εξαιρετικά δημοφιλές πιάτο στην Κίνα κατά την εποχή Χουνάν και συνέχισε να είναι δημοφιλές κατευθείαν στη σύγχρονη εποχή. Υπήρξε μια περίοδος στο παρελθόν, ωστόσο, όταν το πορτοκαλί κοτόπουλο δεν ήταν στην πραγματικότητα φτιαγμένο από κοτόπουλο.

Κατά τη διάρκεια του 1600 υπήρξε μια πανώλη που διέσχισε τη βόρεια Κίνα και σκότωσε μεγάλες μερίδες του πληθυσμού των κοτόπουλων. 

Από απελπισία (και αγάπη για το πορτοκαλί κοτόπουλο), οι άνθρωποι εκεί έπρεπε να βρουν νέα κρέατα για να τα χρησιμοποιήσουν στο πιάτο τους με πορτοκαλί κοτόπουλο. Το βοδινό κρέας ήταν το πιο κοινό, αλλά σχεδόν οποιαδήποτε μορφή κρέατος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να γίνει αυτό το πολυπόθητο πιάτο. 
Φυσικά, οι άνθρωποι στη νότια Κίνα δεν είχαν κανένα πρόβλημα, καθώς τα κοτόπουλα τους δεν είχαν επηρεαστεί.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια