Ο Daniel Peter, ο εφευρέτης της σοκολάτας γάλακτος, γεννήθηκε στο χωριό Moudon, που βρίσκεται στο καντόνι του Vaud, στην όμορφη, ορεινή Ελβετία το 1836.
Ο Peter παρακολούθησε το σχολείο και αποφοίτησε εκεί.Αργότερα στη ζωή, ο Daniel Peter είχε δημιουργήσει μια ισχυρή φιλία με τον γείτονά του, Henry Nestle, ο οποίος είχε εγκατασταθεί στο Vevey της Ελβετίας, περίπου το 1843. Η Nestle είχε αναπτύξει μια διαδικασία για να φτιάχνει παιδική τροφή στην οποία χρησιμοποιούσε αυτό που τότε ονομαζόταν «γαλακτερό». αλεύρι." Ήταν σε αυτό το σημείο της ζωής του που ο Daniel Peter έκανε στον εαυτό του την ερώτηση: «Γιατί να μην προσπαθήσεις να φτιάξεις μια σοκολάτα που να περιέχει γάλα;»
Αυτή η ιδέα έμεινε στον νεαρό Ντάνιελ Πήτερ σε σημείο να του γίνει εμμονή. Συνειδητοποίησε επίσης ότι για να παραμείνει στην αγορά σοκολάτας, που ήδη ελέγχεται κυρίως από τους Caliller, Suchard, Kohler και άλλους, πρέπει να παράγει ένα νέο προϊόν που θα γινόταν
ευχάριστο και επιθυμητό από τον καταναλωτή. Πρέπει να σημειωθεί από όλους ότι από τις αρχές του 20ου αιώνα, οι χώρες της Ευρώπης παράγουν σοκολάτα γάλακτος διαφόρων ποιοτήτων.
Πρέπει επίσης να γίνει κατανοητό ότι η ανάπτυξη της διαδικασίας από τον Daniel Peter δημιουργήθηκε στην κοινότητα Vevey, με το καντόνι του Vaud, στην Ελβετία, και επισήμανε περαιτέρω ότι η πρώτη διαδικασία σοκολάτας, αν και όχι σοκολάτα γάλακτος, δημιουργήθηκε επίσης το Vevey, Ελβετία, από τον Francois Louis Cailler, σε ηλικία είκοσι τριών ετών, μετά την επιστροφή του στην κοινότητα αυτή από τη Γαλλία και την Ιταλία το 1819.
Η έρευνά μας διαπίστωσε ότι η Εθνική Ημέρα Σοκολάτας Γάλακτος ξεκίνησε από την Ένωση Ζαχαροπλαστείων.
0 Σχόλια