Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

National Lollipop Day - Ημέρα γλειφιτζουριού

Η τέχνη του βρασμού της ζάχαρης σε καραμέλα υπάρχει εδώ και πολύ καιρό, καθώς έχει αρωματιστεί, χρωματιστεί και διαμορφωθεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις της εποχής του.

Γλυφιτζούρια για όλα τα γούστα • συνταγές ΕΔΩ
Διάφανα γλειφιτζούρια ΕΔΩ
Γλειφιτζούρια με brand name ΕΔΩ

Ο όρος γλειφιτζούρι εμφανίστηκε μέχρι τα τέλη του 18ου αιώνα, καθώς αναφερόταν στα γλυκά, συγκεκριμένα, «κάτι που έσκασε κανείς στο στόμα του» και όχι σε αυτό που οι άνθρωποι συνδέουν σήμερα ως μια μπάλα αρωματισμένης ζάχαρης σε ένα ξύλο. Η τοποθέτηση ενός ραβδιού σε σκληρή καραμέλα δεν συνέβη παρά τον 20ο αιώνα, όταν τα σύγχρονα μηχανήματα είχαν αρχίσει να ανατρέπονται.

Τα πρώτα παραδείγματα της δημιουργίας σκέφτηκε ένας ζαχαροπλάστης που ονομαζόταν George Smith. Το 1892 δημιούργησε γλειφιτζούρια και τα πούλησε στο κοινό, αν και δεν τα αποκαλούσε γλειφιτζούρια. Περίπου την ίδια εποχή, η McAviney Candy Company σκόνταψε στην ιδέα επίσης και άρχισε να παράγει μαζικά γλειφιτζούρια το 1905.

Μόλις το 1932 η εταιρεία Bradley Smith κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το όνομα «γλειφιτζούρι» για την καραμέλα τους σε ένα ραβδί. Μέχρι τη στιγμή που η εταιρεία άρχισε να παράγει αυτά τα γλυκά, η Μεγάλη Ύφεση χτύπησε, η οποία μείωσε γρήγορα τη δημοτικότητα του γλειφιτζούρι. Ωστόσο, το γλειφιτζούρι παραδόξως παρέμεινε ζωντανό και από τότε, οι άνθρωποι εξακολουθούν να αγοράζουν γλειφιτζούρια μέχρι σήμερα.

Αυτά τα ζαχαρωτά γλυκά είναι το σύμβολο της παιδικής ηλικίας, καθώς δημιουργούνται εύκολα, μπορούν να περιέχουν μεγάλη ποικιλία γεύσεων και μπορούν να γεμιστούν με γέμιση, όπως ρολά και τσιχλόφουσκα. Αυτό το γλυκό γλύκισμα ικανοποιεί τα γλυκά του καθενός και κάθε χρόνο, ο κόσμος παρατηρεί αυτή τη λιχουδιά αγοράζοντας και απολαμβάνοντας ένα γλειφιτζούρι!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια