Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

National Lasagna Day - Ημέρα Λαζάνια

National Lasagna Day - Ημέρα Λαζάνια
Η Εθνική Ημέρα Λαζάνια αποτίνει φόρο τιμής στο ιταλικό πιάτο ζυμαρικών που θεωρείται βασικό στα σπίτια σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή είναι μια από τις αγαπημένες λιχουδιές στον κόσμο για το γεύμα. Και, κάτι που αυτός ο διάσημος αξίζει σίγουρα μια μέρα από μόνος του, σωστά; Την Εθνική Ημέρα Λαζάνια, γιορτάζουμε τη δημιουργία που πρωτοεμφανίστηκε κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα στην Ιταλία και στη συνέχεια έκανε τον δρόμο της σε όλο τον κόσμο μετά από αυτό, φτάνοντας στην Αμερική τον 19ο αιώνα.

Μερικά διασκεδαστικά και ενδιαφέροντα στοιχεία για τα λαζάνια
Ηχογραφήθηκε ένα τραγούδι που ονομάζεται "Lasagna" Alfred Matthew "Weird Al" Yankovic - ένας μουσικός κωμικός. Είναι μια παρωδία του διάσημου τραγουδιού La Bamba.
Η παλαιότερη γνωστή συνταγή για λαζάνια χρονολογείται από τον 13ο αιώνα. Είναι ενδιαφέρον, ωστόσο, ότι οι ντομάτες δεν ήταν γνωστές στους Ευρωπαίους εκείνη την εποχή, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στη συνταγή.
Τα πιο ακριβά λαζάνια στον κόσμο θα τα βρείτε στο Mirage στο Λας Βέγκας. Αυτό θα σας φέρει πίσω 100 $ η φέτα, αλλά καλύπτεται με νιφάδες χρυσού 23 καρατίων, με ξυρισμένες τρούφες White Diamond δίπλα στο τραπέζι! Τα ίδια τα λαζάνια είναι φτιαγμένα με Jobe Bolognese, βουβαλίσια μοτσαρέλα, Parmigiano-Reggiano 24 μηνών, Prosciutto di Parma, μανιτάρια πορτσίνι, ζαμπόν Iberico και φυσικά στρώσεις ζυμαρικών. Η σάλτσα που χρησιμοποιείται είναι μια σάλτσα Alfredo, η οποία εμποτίζεται με φουά γκρα και ολοκληρώνει το πιάτο.
Τα μεγαλύτερα λαζάνια στον κόσμο δημιουργήθηκε στην Πολωνία από το Magillo Restaurant και το Macro Supermarket. Ζύγιζε 4.865 κιλά.
Ιστορία της Εθνικής Ημέρας Λαζάνια
Να λοιπόν το πρώτο σας διασκεδαστικό γεγονός για την Εθνική Ημέρα Λαζάνια. Τα Λαζάνια αναφέρονται στα φαρδιά, επίπεδα, μακριά noodles που χρησιμοποιούνται συνήθως για την παρασκευή ενός πιάτου με λαζάνια. Ωστόσο, ο όρος για τα πολλά ζυμαρικά λαζάνια είναι λαζάνια, οπότε ίσως το πιάτο θα έπρεπε στην πραγματικότητα να ονομάζεται λαζάνια!

Όποια και αν είναι η ορθογραφία, αυτό το νόστιμο πιάτο δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στην Ιταλία, με τα εύσημα συνήθως να δίνονται στην πόλη της Νάπολης, αλλιώς γνωστή ως Καμπανία. Εκεί βρέθηκε το βιβλίο Liber de Coquina και μέσα σε αυτό η συνταγή για λαζάνια από τον Μεσαίωνα.

Είναι ενδιαφέρον ότι υπάρχουν στην πραγματικότητα δύο τύποι noodles λαζάνια, αν και μόνο ένας είναι διαθέσιμος για εμπορική πώληση λόγω κανονισμών. Ωστόσο, δεν ήταν ασυνήθιστο στη Βόρεια Ιταλία να παράγουν noodles λαζάνια από αλεύρι και αυγά, αντί των πιο κοινών (και εμπορικά εμπορεύσιμων) noodles σκληρού σίτου.

Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι η ιστορία των λαζάνια πηγαίνει πιο πίσω από αυτό. Υπήρχε ένα πιάτο στην Αρχαία Ρώμη που ήταν πολύ παρόμοιο που ονομαζόταν lasanum, αν και μπορεί να πάει ακόμα πιο πίσω στην Αρχαία Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια