Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

National Fortune Cookie Day - Ημέρα Μπισκότου Τύχης

National Fortune Cookie Day - Ημέρα Μπισκότου Τύχης
Πολλοί Αμερικανοί που δειπνούν σε εστιατόρια με κινέζικο θέμα στις Ηνωμένες Πολιτείες λαμβάνουν ένα μπισκότο τύχης μετά το γεύμα τους, το οποίο τους κάνει να ταυτίζουν αυτή την πρακτική με την κινεζική κουλτούρα.

Ωστόσο, η προέλευση αυτής της απολαυστικής λιχουδιάς μπορεί να εντοπιστεί στο Κιότο της Ιαπωνίας τον 19ο αιώνα πριν βρει το δρόμο της στην αμερικανική κοινωνία τον 20ο αιώνα.

Μερικά ιαπωνικά ζαχαροπλαστεία άρχισαν να δημιουργούν μικρά κράκερ διπλωμένα σε σχήματα που επέτρεπαν ένα μήνυμα να μπει μέσα στην στροφή ήδη από τη δεκαετία του 1870—όχι στην κοίλη περιοχή. Αυτά τα πρωτότυπα κράκερ θα είχαν πιο σκούρο χρώμα και θα ήταν φτιαγμένα με miso και σουσάμι, δίνοντάς τους λιγότερο γλυκιά γεύση από τα σημερινά μπισκότα τύχης.

Όταν οι Ιάπωνες μετανάστες ήρθαν στην Καλιφόρνια και τη Χαβάη στα τέλη του 1800 και στις αρχές του 1900, θεωρήθηκε ότι τα μπισκότα τύχης των σημερινών αμερικανο-κινεζικών εστιατορίων βασίστηκαν σε αυτήν την αντίληψη.

Σήμερα, η πλειοψηφία των μπισκότων τύχης καταναλώνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το "Wonton Food" στη Νέα Υόρκη και το "Yang's Fortunes" στην Καλιφόρνια είναι οι κύριοι παραγωγοί, με το "Wonton Food" μόνο να παράγει πάνω από τέσσερα εκατομμύρια κάθε μέρα. Τα μπισκότα Fortune παρασκευάζονται σε σχήμα στρογγυλού δίσκου. 

Όταν είναι ακόμα ζεστά από το φούρνο, γράφεται μια περιουσία στη μία πλευρά του μπισκότου, το οποίο στη συνέχεια διπλώνει και συμπιέζει μεταξύ τους. Οι περιουσίες είναι μικρά χαρτάκια με συμβουλές ή αφορισμούς γραμμένες πάνω τους. Εκτυπώνονται συχνά με τυχερούς αριθμούς ή κινέζικες λέξεις. Το "Wanton Food" τυπώνει πάνω από 15.000 διαφορετικές περιουσίες. Τα μπισκότα Fortune παράγονται με απλά συστατικά όπως αλεύρι, σησαμέλαιο, βούτυρο, βανίλια και ζάχαρη και έχουν μια ήπια, ήπια γεύση. Η υπόσχεση μιας περιουσίας, ωστόσο, έχει αγαπήσει αυτά τα μπισκότα σε εκατομμύρια και τα έχει κρατήσει ανοιχτά σήμερα και όλο το χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια