Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

National Creme Brûlée Day - Ημέρα κρεμ μπρουλέ

Creme Brûlée
Η Crème Brûlée ήταν μαζί μας πολύ καιρό, εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε ένα βιβλίο συνταγών από έναν Francois Massialot το 1691.

Γνωστή ως Cuisinier royal et bourgeois, είχε την πρώτη καταγεγραμμένη συνταγή για αυτή την απίστευτη απόλαυση, αν και όταν μεταφράστηκε στα αγγλικά την έγινε γνωστή ως «Burnt Cream», κάτι που ίσως δεν είναι μια εντελώς άδικη περιγραφή αυτού του γλυκίσματος. Παραδόξως, για όλα όσα συνδέονται βαθιά με τη Γαλλία, και συγκεκριμένα με το Παρίσι, από το 1740 έως το 1980 δεν εμφανίστηκε σε ούτε ένα γαλλικό βιβλίο μαγειρικής. Λαμβάνοντας υπόψη τη φήμη των δεκαετιών για τον απόλυτο ηδονισμό και την παρακμή, η Crème Brûlée επέστρεψε στη σκηνή με μεγάλο τρόπο τη δεκαετία του 1980 και έγινε η «αγαπημένη της έκρηξης των εστιατορίων».

Η National Creme Brûlée Day σάς ενθαρρύνει να απολαύσετε τη δική σας παρακμή, να κυνηγήσετε συνταγές για αυτό το νόστιμο απόλαυση ή απλά εστιατόρια που το σερβίρουν και βιώνουν τον λαχταριστό του πλούτο. Ο χρόνος έχει οδηγήσει στο να είναι πολλές εκδοχές που μπορείτε να δοκιμάσετε, από την παραδοσιακή Crème Brûlée έως την Crema Catalana, μια εκδοχή της λιχουδιάς από την Καταλανική.

Παραδοσιακά σερβίρεται σε ramekins, το πιάτο έχει την όψη μιας μικρής πίτας ή τάρτας, αλλά μόλις σπάσετε αυτό το κέλυφος της καμένης ζάχαρης, είναι σαφές ότι απολαμβάνετε κάτι πραγματικά μοναδικό.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια