Σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Κοτόπουλου στις ΗΠΑ, οι τηγανητές φτερούγες κοτόπουλου δεν είναι κάτι νέο. Αποτελούν μέρος της νότιας μαγειρικής εδώ και γενιές.
Ωστόσο, η ιδέα για το μαγείρεμα των φτερών σε μια πικάντικη καυτερή σάλτσα ήρθε πριν από περισσότερα από 50 χρόνια.Το 1964, η συνιδιοκτήτρια του μπαρ, Teresa Belissimo, προσπαθούσε να φτιάξει ένα σνακ αργά το βράδυ για τον γιο της και τους φίλους του στο Anchor Bar στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης. Μαγείρεψε μερικές φτερούγες κοτόπουλου σε καυτερή σάλτσα. Αγαπήθηκαν τόσο πολύ που το μπαρ τους έβαλε στο μενού την επόμενη κιόλας μέρα. Σερβίρονταν με ντρέσινγκ τυριού μπλέ και μπαστουνάκια σέλινου για να κοπεί η φωτιά. Και τα υπόλοιπα, όπως λένε, είναι ιστορία!
Το μαγείρεμα φτερούγας κοτόπουλου σε καυτερή σάλτσα συναρπάζει τους εστιάτορες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ιδιοκτήτες του μπαρ διαπίστωσαν ότι η πώληση των φτηνών φτερών κοτόπουλου με μια πικάντικη σάλτσα θα αύξανε τις πωλήσεις μπύρας τους, καθιστώντας το win-win για όλους τους εμπλεκόμενους.
Το 1990, ακόμη και τα McDonald's επιχείρησαν όταν εισήγαγαν hot wings σε μερικά από τα καταστήματά τους. Το KFC ακολούθησε αμέσως πίσω, μετά ήρθε η Domino's Pizza. Η πορεία συνεχίστηκε καθώς κάθε μέρος έκανε τις δικές του προσαρμογές στη συνταγή, με πανάρισμα ή μπαχαρικά ή κάποια άλλη προσαρμογή.
Πολλά μέρη συνεχίζουν να αποκαλούν αυτές τις φτερούγες κοτόπουλου "Buffalo Wings" ως ένα νεύμα στην πόλη της αρχικής εφεύρεσης. Αλλά, να είστε σίγουροι, αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το ομώνυμο ζώο και κανένα βουβάλι (φτερωτό ή άλλο) δεν βλάπτεται στην παρασκευή αυτού του νόστιμου πιάτου.
Ο δήμαρχος του Μπάφαλο της Νέας Υόρκης στις Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησε να ξεκινήσει η Ημέρα Φτερού Κοτόπουλου το 1977 και ο εορτασμός έχει εξελιχθεί σε διεθνή εκδήλωση από τότε.
0 Σχόλια