Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

National Cherry Day - Ημέρα Κερασιού

Τα κεράσια αποτελούν βασικό προϊόν εδώ και αιώνες. Από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία έως τις Κινεζικές δυναστείες, τα μικρά κόκκινα φρούτα ήταν στο πιάτο εκατομμυρίων και ήρθαν στην Αμερική με πλοία με πρώιμους αποίκους το 1600.  Η σύγχρονη παραγωγή κερασιών στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησε το 1852 όταν ο Peter Dougherty άρχισε να φυτεύει κερασιές στη χερσόνησο Old Mission στην πολιτεία του Μίσιγκαν. Η περιοχή Midwest αποδείχθηκε ότι είχε ιδανικό κλίμα για την καλλιέργεια κερασιών και σύντομα πραγματοποιήθηκε μαζική συγκομιδή, με τους πρώτους εμπορικούς κήπους κερασιών στο Μίσιγκαν να φυτεύτηκαν το 1893. Σύντομα, η παραγωγή ξεπέρασε άλλες μεγάλες καλλιέργειες και την πρώτη μονάδα επεξεργασίας κερασιών, την Traverse City Canning Company, χτίστηκε με το ρουμπινί-κόκκινο φρούτο να αποστέλλεται σύντομα σε γειτονικές πόλεις στη Μεσοδυτική. Λίγο αργότερα δημιουργήθηκε η προσέγγιση σε ολόκληρη τη χώρα.  Το κεράσι μαρασκίνο, που δημιουργήθηκε από γλυκά κεράσια, είναι αυτό που έκανε δημοφιλή τα κεράσια στις ΗΠΑ Αυτό το δημοφιλές επιδόρπιο κεράσι εφευρέθηκε από εμπόρους στη Βαλκανική Χερσόνησο και στη βόρεια Ιταλία προσθέτοντας λικέρ σε ένα τοπικό κεράσι που ονομάζεται Marasca. Το προκύπτον προϊόν κερασιού αποστέλλεται στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 1890.  Το 1896, οι μεταποιητές κερασιών στις ΗΠΑ άρχισαν να δοκιμάζουν ένα γηγενές γλυκό κεράσι για κεράσια μαρασκίνο, στο οποίο χρησιμοποιήθηκε λιγότερο λικέρ στην επεξεργασία και προστέθηκε αμυγδαλέλαιο. Στο τέλος το λικέρ εξαφανίστηκε τελείως. Μέχρι το 1920, η αμερικανική παραλλαγή του κερασιού μαρασκίνο ήταν τόσο δημοφιλής που είχε αντικαταστήσει τη μη εγγενή ποικιλία στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Τα κεράσια αποτελούν βασικό προϊόν εδώ και αιώνες.

Από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία έως τις Κινεζικές δυναστείες, τα μικρά κόκκινα φρούτα ήταν στο πιάτο εκατομμυρίων και ήρθαν στην Αμερική με πλοία με πρώιμους αποίκους το 1600.

Η σύγχρονη παραγωγή κερασιών στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησε το 1852 όταν ο Peter Dougherty άρχισε να φυτεύει κερασιές στη χερσόνησο Old Mission στην πολιτεία του Μίσιγκαν. Η περιοχή Midwest αποδείχθηκε ότι είχε ιδανικό κλίμα για την καλλιέργεια κερασιών και σύντομα πραγματοποιήθηκε μαζική συγκομιδή, με τους πρώτους εμπορικούς κήπους κερασιών στο Μίσιγκαν να φυτεύτηκαν το 1893. Σύντομα, η παραγωγή ξεπέρασε άλλες μεγάλες καλλιέργειες και την πρώτη μονάδα επεξεργασίας κερασιών, την Traverse City Canning Company, χτίστηκε με το ρουμπινί-κόκκινο φρούτο να αποστέλλεται σύντομα σε γειτονικές πόλεις στη Μεσοδυτική. Λίγο αργότερα δημιουργήθηκε η προσέγγιση σε ολόκληρη τη χώρα.

Το κεράσι μαρασκίνο, που δημιουργήθηκε από γλυκά κεράσια, είναι αυτό που έκανε δημοφιλή τα κεράσια στις ΗΠΑ Αυτό το δημοφιλές επιδόρπιο κεράσι εφευρέθηκε από εμπόρους στη Βαλκανική Χερσόνησο και στη βόρεια Ιταλία προσθέτοντας λικέρ σε ένα τοπικό κεράσι που ονομάζεται Marasca. Το προκύπτον προϊόν κερασιού αποστέλλεται στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 1890.

Το 1896, οι μεταποιητές κερασιών στις ΗΠΑ άρχισαν να δοκιμάζουν ένα γηγενές γλυκό κεράσι για κεράσια μαρασκίνο, στο οποίο χρησιμοποιήθηκε λιγότερο λικέρ στην επεξεργασία και προστέθηκε αμυγδαλέλαιο. Στο τέλος το λικέρ εξαφανίστηκε τελείως. Μέχρι το 1920, η αμερικανική παραλλαγή του κερασιού μαρασκίνο ήταν τόσο δημοφιλής που είχε αντικαταστήσει τη μη εγγενή ποικιλία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια