Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

National Caviar Day - Ημέρα Χαβιαριού

National Caviar Day - Ημέρα Χαβιαριού
Η Εθνική Ημέρα Χαβιαριού, που γιορτάζεται κάθε 18 Ιουλίου, είναι μια πολύ φανταχτερή υπόθεση!

Αυτή η μέρα έχει να κάνει με την πολυτελή απόλαυση του χαβιαριού, που είναι γνωστό για την πλούσια γεύση και την κρεμώδη υφή του.

Η παράδοση της απόλαυσης του χαβιαριού χρονολογείται από την αρχαία Περσία, καθιστώντας το μια λιχουδιά με ιστορία. Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο σηματοδοτούν αυτή την ημέρα βουτήξτε στον κόσμο του χαβιαριού. Με αυτόν τον τρόπο, εξερευνούν τους διάφορους τύπους του, από το διάσημο Beluga μέχρι το Osetra με ξηρούς καρπούς και ακόμη και το έντονα γευστικό Sevruga​.

Πώς όμως ήρθε η Εθνική Ημέρα Χαβιαριού, ρωτάτε; Ας πούμε ότι είναι μια μέρα που έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα, όπως και η τιμή του ίδιου του χαβιαριού. Μετά την απαγόρευση της αλιείας του οξύρρυγχου το 1906 για την προστασία αυτών των πολύτιμων ψαριών, η τιμή του χαβιαριού εκτοξεύτηκε στα ύψη.
Caviar
Μέχρι τη δεκαετία του 1960, το χαβιάρι είχε γίνει συνώνυμο της κομψότητας και της πολυτέλειας. Σήμερα, η μέρα γιορτάζει όλα τα είδη χαβιαριού, όχι μόνο αυτά από οξύρρυγχους αλλά και «απατεώνες» όπως το αυγοτάραχο σολομού και πέστροφας, προσκαλώντας τους πάντες να γλεντήσουν σαν βασιλιάδες και δισεκατομμυριούχοι, έστω και για μια μέρα​.

Από τις βασιλικές αυλές του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίες ανακήρυξαν ότι όλοι οι οξύρρυγχοι είναι βασιλική ιδιοκτησία το 1324, για να γίνουν ο μεγαλύτερος παραγωγός χαβιαριού της Βόρειας Αμερικής το 1800, το χαβιάρι είχε πολύ μεγάλο ταξίδι.

Η ημέρα υπογραμμίζει επίσης την ανάγκη για βιώσιμες αλιευτικές πρακτικές μετά την απόφαση της Ρωσίας το 2008 να αναστείλει την αλιεία άγριου οξύρρυγχου για να ανανεωθεί ο πληθυσμός.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια