Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

International Rock Day - Ημέρα βράχων

International Rock Day - Ημέρα βράχων

Η Διεθνής Ημέρα βράχων είναι μια ημέρα για τον εορτασμό αυτής της ουσίας, η οποία υπήρξε κρίσιμη για την επιβίωση της ανθρωπότητας.

Σε όλη την ιστορία, οι βράχοι έχουν χρησιμοποιηθεί. Από τη Λίθινη Εποχή, οι βράχοι ήταν σημαντικοί για χρήση ως όπλα και εργαλεία. Τα μέταλλα και τα ορυκτά που έχουν βρεθεί σε πετρώματα είναι κρίσιμα για τον ανθρώπινο πολιτισμό.

Τα πετρώματα ταξινομούνται γεωλογικά σύμφωνα με χαρακτηριστικά όπως η ορυκτή και χημική σύσταση, η διαπερατότητα, η υφή των συστατικών σωματιδίων και το μέγεθος των σωματιδίων. Αυτές οι φυσικές ιδιότητες είναι το τελικό αποτέλεσμα των διεργασιών που σχημάτισαν τα πετρώματα. Με την πάροδο του χρόνου, τα πετρώματα μπορούν να μετατραπούν από έναν τύπο σε άλλο, όπως περιγράφεται από το γεωλογικό μοντέλο που ονομάζεται κύκλος βράχου.

Αυτά τα γεγονότα παράγουν τρεις γενικές κατηγορίες πετρωμάτων: πυριγενή, ιζηματογενή και μεταμορφωμένα. Οι τρεις κατηγορίες πετρωμάτων υποδιαιρούνται σε πολλές ομάδες. Ωστόσο, δεν υπάρχουν σκληρά και γρήγορα όρια μεταξύ των συμμαχικών πετρωμάτων. Με την αύξηση ή τη μείωση των αναλογιών των συστατικών ορυκτών τους περνούν από κάθε διαβάθμιση η μία στην άλλη, οι χαρακτηριστικές δομές επίσης ενός είδους πετρώματος μπορούν συχνά να εντοπιστούν σταδιακά συγχωνευόμενες σε αυτές ενός άλλου.

Ως εκ τούτου, οι ορισμοί που υιοθετήθηκαν για την καθιέρωση της ονοματολογίας των βράχων αντιστοιχούν απλώς σε περισσότερο ή λιγότερο αυθαίρετα επιλεγμένα σημεία σε μια συνεχώς διαβαθμισμένη σειρά.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια