Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Fresh Spinach Day - Ημέρα φρέσκου σπανακιού

Fresh Spinach Day - Ημέρα φρέσκου σπανακιού
Η κατάδυση στην ιστορία της Ημέρας του φρέσκου σπανακιού είναι σαν να εξερευνάτε έναν καταπράσινο λαβύρινθο.

Αυτή η ξεχωριστή μέρα έχει ρίζες που ξεκινούν από την αρχαιότητα, αλλά ο εορτασμός της όπως ξέρουμε είναι μια πιο πρόσφατη υπόθεση.

Το ίδιο το σπανάκι ξεκίνησε το ταξίδι του στην Περσία, τώρα το Ιράν, πριν φτάσει στην Ινδία και την Κίνα τον 7ο αιώνα. Ήταν γνωστό ως « περσικό λαχανικό » στην Κίνα, ένα νεύμα για την εξωτική του προέλευση. Το φυλλώδες πράσινο ταξίδεψε στη συνέχεια στην Ευρώπη, όπου γρήγορα έγινε αγαπημένο σε πολλές κουζίνες.

Μέχρι το 1800, το σπανάκι είχε βρει το δρόμο του στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου άρχισε να αυξάνεται σε δημοτικότητα. Η καλλιέργεια σπανακιού ευδοκίμησε, ειδικά σε πιο δροσερές περιοχές όπως το Τέξας και το Αρκάνσας, καθιστώντας αυτές τις περιοχές βασικούς παίκτες στο παιχνίδι με το σπανάκι.

Μετά ήρθε ο Ποπάι, ο ναύτης, το 1929. Αυτός ο χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων, με τη δύναμή του που τροφοδοτούσε το σπανάκι, έδωσε στο σπανάκι μια θέση υπερήρωα μεταξύ των τροφίμων. Είναι ασφαλές να πούμε ότι ο Popeye έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να γίνει το σπανάκι διάσημο παγκοσμίως.

Ωστόσο, η ακριβής προέλευση της Ημέρας του φρέσκου σπανακιού είναι λίγο μυστήριο. Δεν υπάρχει κανένα άτομο ή εκδήλωση που να μπορεί να διεκδικήσει τα εύσημα για την έναρξη αυτής της ημέρας που γιορτάζει τα λαχανικά. Αντίθετα, φαίνεται να έχει αναπτυχθεί βιολογικά από μια συλλογική αγάπη και εκτίμηση για το σπανάκι.

Με τον καιρό, η 16η Ιουλίου έγινε η ημέρα για να τιμήσουμε αυτό το γεμάτο θρεπτικά συστατικά πράσινο. Είναι μια μέρα για όλους, από τους λάτρεις της μαγειρικής έως τους λάτρεις της υγείας, για να γιορτάσουν τα θαύματα του φρέσκου σπανακιού.

Είτε ήταν αρχαίοι έμποροι είτε ένας ναυτικός κινουμένων σχεδίων που σας ενέπνευσε, η Ημέρα του φρέσκου σπανακιού είναι πλέον μια διασκεδαστική και γευστική παράδοση που απολαμβάνουν πολλοί.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια