Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κέικ καφέ με ραβέντι αμυγδάλου

Κέικ καφέ με ραβέντι αμυγδάλου
Αυτό το κέικ καφέ αμυγδάλου-ραβέντι είναι γλυκό και υγρό με λαχταριστή επικάλυψη θρυμμάτων.

Χρόνος προετοιμασίας:
15 λεπτά
Ωρα μαγειρέματος:
30 λεπτά
Συνολικός χρόνος:
45 λεπτά
Μερίδες:
20

Συστατικά
Ζύμη για κέικ:
2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 ½ φλιτζάνι συσκευασμένη καστανή ζάχαρη
⅔ φλιτζάνι φυτικό λάδι
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι γάλα
1 ½ φλιτζάνι ραβέντι, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι αμύγδαλα κομμένα σε φέτες

Τοπινγκ Streusel:
⅓ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, λιωμένο
¼ φλιτζάνι αμύγδαλα κομμένα σε φέτες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 βαθμούς Φ (175 βαθμούς Κελσίου). Λαδώνουμε δύο στρογγυλές φόρμες για κέικ 9 ιντσών.

Συνδυάστε το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα μαζί σε ένα μεσαίο μπολ.

Χτυπάμε την καστανή ζάχαρη, το λάδι, το αυγό και τη βανίλια με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το μείγμα αλευριού και το γάλα, εναλλάξ, μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε το ραβέντι και το 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίξτε στα έτοιμα ταψιά.

Ανακατέψτε τη λευκή ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο μαζί με ένα πιρούνι σε ένα μικρό μπολ. ανακατεύουμε μέσα 1/4 φλιτζάνι αμύγδαλα και μετά πασπαλίζουμε πάνω από το κουρκούτι.

Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βάζετε στο κέντρο, για 30 με 35 λεπτά.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια