Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η Mary Quant έφτιαξε την mini jupe 1964

Mary Quant mini jupe
Mary Quant λεγόταν η Αγγλίδα ''μαμά'' της mini jupe 
- φούστας που αγαπήθηκε και παραμένει δημοφιλέστατη - 
όλη η ιστορία και οι εικόνες της πρώτης εποχής! (φωτό)
60 χρόνια μίνι φούστα. 
Mary Quant
Το αγαπημένο κομμάτι των γυναικών έκανε την εμφάνισή του στ10 Ιουλίου 1964 και θεωρήθηκε το πλέον επαναστατικό ρούχο. Απόρροια της γυναικείας χειραφέτησης η γυναικεία φούστα απέκτησε φανατικές θαυμάστριες και ορκισμένους εχθρούς.
Από το 1950, η σχεδιάστρια Mary Quant άρχισε να πειραματίζεται με μικρότερες φούστες, με αποκορύφωμα τη δημιουργία της μίνι φούστας το 1965. Η Quant έδωσε το όνομα mini φούστα επηρεασμένη από τη μάρκα του αγαπημένου αυτοκινήτου της, του περίφημου Mini. Όλα έγιναν κατά λάθος θα παραδεχθεί χρόνια αργότερα.
Mary Quant mini jupe
Την πατρότητα της φούστας διεκδικούν ακόμα ο Γάλλος André Courrèges και ο Λονδρέζος John Bates. Ο John Bates έγινε διάσημος για τα πλαστικά φορέματά του και τα κοστούμια του για την iconic τηλεοπτική σειρά των 60's ''Οι Εκδικητές''. Ο André Courrèges έγινε γνωστός στο χώρο της μόδας για το περίφημο ''Moon Dress''.
Mary Quant mini jupe
Η mini φούστα άρχισε να εξαπλώνεται και κατέληξε να γίνει μία αδιαμφισβήτητη διεθνής τάση. Στα μέσα της δεκαετίας του '70 η βιομηχανία της μόδας κατηγοριοποιεί τις φούστες σε midi, mini και maxi. Ο κοντές φούστες δέχονται πόλεμο και οι γυναίκες περιορίζουν τις δημόσιες εμφανίσεις τους με το εν λόγω ρούχο.
Mary Quant mini jupe
Η πρώτη φορά που εμφανίστηκε το μίνι ήταν στην παρισινή πασαρέλα του Κουρέζ το 1964. Οι μίνι φούστες του Κουρέζ ήταν σε γραμμή Α και το στρίφωμά τους τελείωνε δέκα εκατοστά πάνω από το γόνατο.
Mary Quant mini jupe
Το 1965 η Τζιν Σρίμπτον, το αντίπαλον δέος της Τουίγκι, αποφάσισε να εμφανιστεί στον ιππόδρομο της Μελβούρνης με λευκό μίνι φόρεμα και χωρίς καλσόν, καπέλο και γάντια, σε μια κατάφωρη παραβίαση του ενδυματολογικού κώδικα.
Mary Quant mini jupe
Mary Quant mini jupe
Mary Quant mini jupe
Mary Quant mini jupe
 H μαμά της μίνι φούστας Mary Quant
Mary Quant 11 Φεβρουαρίου 1930 -13 Απριλίου 2023 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια