Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ντάνιελ Νούρκα ο νικητής του Survivor 2024

Ντάνιελ Νούρκα ο νικητής του Survivor 2024
Ο φετινός νικητής του «Survivor» ήταν αυτό που κάποιος θα περιέγραφε ως αουτσάιντερ. Όχι μόνο στην βραδιά του τελικού αλλά γενικότερα.

Ειδικά όταν έπρεπε να αγωνιστεί απέναντι στην τετράκις συμμετέχουσα και μία φορά νικήτρια, Κατερίνα Δαλάκα αλλά και έναν πολύ δυνατό παίκτη, τον Φάνη Μπολέτση. Ο Ντάνιελ Νούρκα όμως όχι απλά νίκησε, αλλά πήρε την πρωτιά και το μεγάλο έπαθλο του ριάλιτι επιβίωσης με άνεση και με διαφορά.

Όταν νίκησε έσπευσε πρώτα και πάνω απ’ όλους να ευχαριστήσει τους γονείς του, χαρακτηρίζοντάς τους ως «οι πραγματικοί Survivors της ζωής». Ευχαρίστησε, επίσης, τους φίλους του και τον κόσμο που τον στήριξε, αλλά και τους συμπαίκτες του, που του συμπαραστάθηκαν στα δύσκολα. Δεν παρέλειψε φυσικά να μιλήσει και για εκείνον μετά από έξι μήνες προσπάθειας για την κατάκτηση της νίκης και φυσικά ενός μεγάλου χρηματικού επάθλου λέγοντας «Θέλω να δώσω ένα τεράστιο μπράβο στον εαυτό μου, που άντεξα». Μόνο που κάπου εδώ και συγκεκριμένα με αυτή την φράση θα ταυτίζονταν πολλοί. Όχι μόνο όσοι πίστεψαν στην νίκη του Νούρκα αλλά και όσοι παρακολούθησαν τον τελικό του ριάλιτι, οι οποίοι ειλικρινά είναι τουλάχιστον αξιοθαύμαστοι για τις αντοχές τους.
Ντάνιελ Νούρκα ο νικητής του Survivor 2024
Κλείσιμο
Ήταν ο πιο κουραστικός και βαρετός τελικός στην ιστορία του παιχνιδιού. Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το γεγονός ότι από τον Απρίλιο και μετά δεν υπήρχε ενδιαφέρον από το τηλεοπτικό κοινό, κάτι που αποτυπώθηκε ξεκάθαρα και στους πίνακες τηλεθέασης. Η βραδιά ήταν πολύ διαφορετική σε σχέση με όλα όσα συνέβησαν στις αντίστοιχες βραδιές των περασμένων ετών. Ο στίβος μάχης με τις 7 ζωές για κάθε φιναλίστ έδειχνε ότι δεν θα τελείωνε ποτέ το «μαρτύριο». Πολύ μακριά από την εορταστική διάθεση των περασμένων ετών, με λιγότερο κόσμο, με μειωμένο ενδιαφέρον και με πλήρη απουσία στοιχείων τηλεοπτικής γιορτής και σόου.
Ακόμη και το πρώτο μέρος, το οποίο ακολούθησε την πεπατημένη του παρελθόντος με βίντεο από αστείες, από ερωτικές ή από δύσκολες στιγμές των παικτών μέσα στο ριάλιτι ήταν δύσκολο να τραβήξει το ενδιαφέρον. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι παίκτες είναι άγνωστοι στο κοινό, δεν γνωρίζει ο κόσμος τα ονόματά τους, ενώ ακόμη και οι παλιότεροι που έκαναν το πέρασμά τους, όπως ο Αλέξης Παππάς και ο Τζέιμς Καφετζής δεν άφησαν το αποτύπωμα που άφησαν στο παρελθόν. Σε αυτό μέτρησαν πολλά. Όπως οι συνεχείς συμμετοχές της Ασημίνας Χατζηανδρέου και της Κατερίνας Δαλάκα. Όπως το ότι το ριάλιτι πια επαναλαμβάνεται επικίνδυνα. Αλλά και το ότι οι χαρακτήρες στο κάστινγκ δεν αποδίδουν τηλεοπτικά σε ένα τηλεοπτικό σκηνικό που ο κόσμος βλέπει συνεχόμενα για πολλά χρόνια.

Κάποια στιγμή ο Γιώργος Λιανός, ο οποίος με φιλότιμες προσπάθειες προσπαθούσε να κρατήσει το ενδιαφέρον μιλώντας με κόσμο στις κερκίδες είπε: «μην ανησυχείς, η νύχτα είναι μεγάλη απόψε». Μεγάλη και βασανιστική ήταν, αγαπητέ Γιώργο.

Το μεγάλο λάθος της παραγωγής ήταν το «ξεχείλωμα» της βραδιάς με τα αγωνίσματα και τις επτά ζωές των τριών φιναλίστ. Ηταν σαν τη μέρα της Μαρμότας. Επιπλέον δεν υπήρχε ούτε ένα στοιχείο που να δημιουργούσε την αίσθηση του σόου. Από το παρελθόν, μόνο ο Σάκης Κατσούλης εμφανίστηκε και βοήθησε τον Λιανό με την παρουσίαση και τον σχολιασμό για να μην κοιμηθούμε.

Η Κατερίνα Δαλάκα, η οποία πλέον πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι μετά από πολλαπλές συμμετοχές έκλεισε ο κύκλος του Survivor αποχώρησε στη 1.30 χάνοντας και την έβδομη «ζωή» στο ριάλιτι και έδειξε ότι πιέστηκε συναισθηματικά, καθώς λίγο αργότερα ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά του αδελφού της.  Λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα, το τελευταίο αγώνισμα στο Άλσος Βεϊκου στο Γαλάτσι ο Ντάνιελ Νούρκα με σκορ 5-1 οδηγήθηκε στην κατάκτηση του τροπαίου παίρνοντας τον τίτλο του Survivor 2024 και φυσικά τις 100.00 ευρώ!

Ποιος είναι ο Ντάνιελ Νούρκα
Ηθοποιός, με ντεμπούτο στην σειρά του Mega, «Συμπέθεροι από τα Τίρανα», ο νεαρός Ντάνιελ δεν ήταν ο παίκτης που στοιχημάτιζαν οι περισσότεροι, για τη νίκη. Μικρή καριέρα λόγω του νεαρού της ηλικίας και φειδωλές δηλώσεις σε κατά καιρούς συνεντεύξεις που έχει παραχωρήσει.

«Ο πατέρας μου ήρθε το 1997 στην Ελλάδα. Έναν χρόνο αφού γεννήθηκα. Ήρθε μόνος του για να κάνει τα χαρτιά και να βρει να τακτοποιηθεί και όλα αυτά. Μετά ήρθαμε εγώ, η αδερφή μου κι η μητέρα μου. Έχω ελληνική ταυτότητα, έχω πάει στρατό, υπηρέτησα τη μαμά πατρίδα και ψήφισα τώρα και τις δύο φορές. Υπάρχει μια ιδιαίτερη γραφειοκρατία στην Ελλάδα. Δηλαδή εγώ έχω φίλο μου αλβανικής καταγωγής, που έχει γεννηθεί εδώ πέρα, έχει μεγαλώσει εδώ και έχει πάει σχολείο εδώ. Δηλαδή έχει πάει μόνο τρεις φορές στην Αλβανία το παιδί και ακόμα δεν έχει ταυτότητα. Υπάρχει μια γραφειοκρατία έντονη και δύσκολη, από εκεί και πέρα όμως όποιος λαμβάνει ελληνική παιδεία και μόρφωση; Από τη στιγμή που εδώ ζω, έχω μεγαλώσει εδώ, γιατί να μην μπορώ να εκφράσω κι εγώ την άποψη μου σχετικά με τα κοινωνικά θέματα ή το οτιδήποτε; Ευτυχώς στο σχολείο είχα πέσει με πολύ καλά παιδιά. Δηλαδή ήταν μια ανοιχτή αγκαλιά. Μόνο στην 5η και την 6η δημοτικού, που άλλαξα σχολείο, θυμάμαι ότι ήταν ένα καινούργιο περιβάλλον πάλι και ήταν λίγο πιο ιδιότροπα αυτά τα δύο χρόνια».

Όταν ξεκίνησε κάνοντας τα πρώτα του βήματα μία φίλη του τον έπεισε να ακολουθήσει το μόντελινγκ. «Εγώ ήμουν πολύ ντροπαλός να χτυπήσω πόρτες. Έχω αισθανθεί τη διαφορετικότητα λόγω της καταγωγής μου αλλά δεν είπα ποτέ ψέματα για αυτήν, απλώς μια φορά δεν απάντησα αν είμαι από την Αλβανία. Όταν πήρα την ταυτότητά μου σκέφτηκα από Νούρκα το επώνυμό μου να γίνει Νούρκας αλλά δεν το έκανα. Με αγχώνει αν έχω επόμενη δουλειά ως ηθοποιός. Αν είχα την κατάλληλη πρόταση θα συμμετείχα σε πάνελ εκπομπής. Θα ήθελα να συνεργαστώ με την Κατερίνα Ζαρίφη τηλεοπτικά που είναι φίλη μου. Έχω κάνει διάφορες δουλειές: σέρβις, φυλλάδια, σε συσκευαστήριο, διανομή ηλεκτρικών συσκευών. Ήθελα να έχω το δικό μου χαρτζιλίκι. Κάνω όλες τις δουλειές του σπιτιού».

Πλέον, ο Ντάνιελ Νούρκα είναι ο νικητής του Survivor. Και μάλιστα όχι με ψηφοφορία κοινού, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια αλλά μέσα από καθαρή αγωνιστική δράση. Κυριολεκτικά με το σπαθί του.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια